17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ministar Pankretić posjetio Županiju i općinama podijelio 1,75 milijuna kuna
M

Ne propustite

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, u utorak je posjetio Koprivničko-križevačku županiju.

U pratnji župana Darka Korena i njegovih suradnika, Pankretić je po dolasku obišao Virje, gdje je konkretizirao i definirao određene projekte vezane uz tu općinu, a potom se uputio prema Đurđevcu kako bi se uvjerio u kojoj je fazi izgradnja biološkog pročistača, trenutno najznačajnije investicije u županiji.

Nakon toga, potpredsjednik Vlade sastao se u zgradi Županije s načelnicima 15 županijskih općina, s kojima je potpisao ugovore o sufinanciranju razvojnih projekata. Ugovor o sufinanciranju potpisan je s općinama Drnje, Ferdinandovac, Gola, Gornja Rijeka, Hlebine, Kalinovac, Kalnik, Kloštar Podravski, Legrad, Novigrad Podravski, Peteranec, Podravske Sesvete, Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec i Virje, a svaka od njih dobila je financijsku pomoć u iznosu od 100 do 150 tisuća kuna. Sveukupno, ministarstvo regionalnog razvoja za ove je općine izdvojilo 1,75 milijuna kuna.

– Ravnomjerni razvoj cijele Hrvatske naš je zadatak, a potpisivanjem ovih ugovora to smo danas i dokazali – rekao je Pankretić te naglasio kako u našoj županiji gotovo da i nema grada i općine u kojem ovo ministarstvo nema otvorene radove ili sklopljene ugovore.

Nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju razvojnih projekata, Pankretić je posjetio i križevačko područje, točnije općinu Kalnik, gdje je obišao radove na izgradnji sekundarnog vodovoda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Superfoodchef AI

Podravka s agencijama i Infobipom briljira: Prvi AI asistent u kuhinji osvojio dvije prestižne nagrade u Danskoj

Podravka je, pohvalil se kompanija, u danskom Kopenhagenu osvojila dvije vrijedne nagrade za svoj projekt Superfoodchef-AI. To je prvi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×