Županijski HSS-ovci traže ostavke stranačkog vodstva

14:10h
0
Križevački gradonačelnik, Branko Hrg, kandidirat će se za predsjednika stranke / Foto: Ivan Brkić

Kako saznajemo iz Županijskog odbora HSS-a Koprivničko-križevačke županije, jučer je održana 15. sjednica odbora na kojoj je zaključeno da su za izborni neuspjeh krivi stranački vođe te da će odbor podržati kandidaturu gradonačelnika Križevaca, Branka Hrga, za predsjednika HSS-a.

Josip Frišić te neki njegovi suradnici već su najavili odlazak, a odbor smatra da aktualni potpredsjednici nemaju moralno pravo kandidirati se za predsjednika stranke, nakon izbornog neuspjeha. Zato će podržati kandidaturu Branka Hrga. 

” Članovi odbora složili su se da Županijska organizacija u kojoj se godinama ostvaruje HSS-ov najbolji izborni rezultat i gdje HSS ima bazu treba i u ovim teškim trenucima preuzeti odgovornost. Stoga je na prijedlog Gradske organizacije HSS-a Križevci Županijski odbor HSS-a Koprivničko-križevačke županije jednoglasno podržao kandidaturu križevačkog gradonačelnika Branka Hrga za mjesto predsjednika HSS-a. On je svojim višegodišnjim radom i političkim djelovanjem u HSS-u dokazao da je potpuna suprotnost aktualnom stranačkim vodstvu i da stranku može vratiti tamo gdje treba biti. A HSS treba zastupati načela Stjepana Radića i boriti se za prava „malog čovjeka“, seljaka i radnika i biti među narodom.”, stoji u priopćenju.

Trenutni potpredsjednici stranke su Marijana Petir, Damir Bajs, Božidar Pankretić, Ante Markov i Zdravko Kelić. HSS-ovci će 9.siječnja na Glavnoj skupštini odabrati novo vodstvo stranke. 

 

čitam...