Dora sa sjenama ili čekanje života

Miroslav Međimorec u koprivničkoj knjižnici predstavlja svoj novi roman

Posebna su vrijednost ovog romana i dijelovi radnje koji su oslonjeni na koprivničku Podravinu, dijelovi koji su pisani kajkavskim narječjem i koji su posvećeni Franu Galoviću.

09:44h
0
Priče iz kuće u kojoj nitko ne živi // Foto: Matija Gudlin
Koprivnička knjižnica // Foto: Matija Gudlin

U četvrtak u 18.30 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica Miroslav Međimorec predstavit će svoju najnoviju knjigu „Dora sa sjenama ili čekanje života“.

Predstavljanje je organizirano u suradnji s koprivničkim ogrankom Matice hrvatske, a roman će uz autora predstaviti Marija Peakić Mikuljan, hrvatska književnica, Zlatko Kauzlarić Atač, kazališni scenograf i Vedrana Međimorec, interpretatorica ulomaka romana. Moderator će biti Dražen Ernečić, dok će uglazbljene stihove Frana Galovića izvesti Bemian duet.

– Roman „Dora sa sjenama“, napisan iz očišta žene u poznim devedesetim godinama života, bogata je panorama osobnih, obiteljskih, političkih i društvenih događanja u hrvatskoj obitelji i društvu dvadesetoga i početka 21. stoljeća. Dora priča svoju osobnu životnu povijest, istovremeno obiteljsku kroniku o razvoju građanstva u nas, sukobu svjetonazora. Mnoštvo osobnih iskaza, prisjećanja, bolnih trauma ljudi koji prolaze kroz strahote Prvoga i Drugoga svjetskoga i Domovinskog rata – kažu iz knjižnice.

Posebna su vrijednost ovog romana i dijelovi radnje koji su oslonjeni na koprivničku
Podravinu, dijelovi koji su pisani kajkavskim narječjem i koji su posvećeni Franu Galoviću, a pri tome treba reći da je Miroslav Međimorec naučio kajkavski idiom Peteranca od svog
djeda koji je bio suvremenik Frana Galovića, a što bi moglo biti zanimljivo čitateljima iz
Koprivnice i Podravine.

čitam...
Loading...