Miroslav Vitković: Policija već mjesec dana svakodnevno „češlja“ Podravku

15:28h
0
Predsjednica PPDIV-a i zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Podravke Ksenija Horvat. Snimio: Marijan Sušenj

Ksenija Horvat, predsjednica Podravkinog sidnikata PPDIV i zamjenica bivšeg predsjednika Nadzornog odbora tvrtke uhićenog Darka Marinca, odbila je na konferenciji za novinare komentirati uhićenja članova Uprave uz objašnjenje da je istraga još uvijek u tijeku, a odbila je odgovoriti i na pitanje je li znala za malverzacije.

 

– Sazvala sam za večeras sjedncu Nadzornog odbora, dnevni red ćemo tek odrediti, a javnost ćemo obavijestiti o zaključcima – protokolarno je izjavila Horvat i dodala da o uhićenjima zna koliko i javnost koja prati izvještavanje medija.

Na pitanje da li bi upravljanje Podravkom moglo postati otežano zbog udugothićenja i rajnog procesa imenovanja Ljube Jurčića na mjesto predsjednika tvrtkinog NO-a je odgovorila negativno, kao i na upit novinara je li danas razgovarala s potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom. Iste je odgovore dao Miroslav Vitković, uz Marina Pucara trenutno prvi čovjek u Podravki:

– Nisam u kontaktu s Polančecom. Policija već mjesec dana svakodnevno „češlja“ naš rad, a na nama je da očuvamo stabilno funkcioniranje Podravke. Nama su sada najvažnije odluke NO-a i tek ćemo nakon večerašnjeg sastanka vidjeti u kojem će sastavu Uprava tvrtke nastaviti raditi, odnosno hoćemo li dobiti nove suradnike.

Ni Vitković ni Pucar nisu željeli otkriti jesu li i što su znali o navodnim nezakonitim radnjama uhićenih članova Uprave, no Vitković je otkrio da se klupko počelo odmatati zbog njegovim traženjem provjere poslovanja SMS-a:

– Nakon što smo dobili dopis da je Mladinić obustavio proizvodnju i poslao radnike kući te otkrili da na računu te tvrtke nema Podravkinog novca tražio sam sastanak članova Uprave i tada je izbila afera.Članovi Podravkine Uprave na slobodi Miroslav Vitković (desno) i Marin Pucar. Snimio: Marijan Sušenj

Vitković je kazao da Podravka osim preuzimanjem branda SMS dug od te tvrtke razmišlja naplatiti i ulaskom u suvlasništvo zajedno s ostalim vjerovnicima. Otkrio je da koprivnička prehrambena kompanija može u idućem razdoblju bez problema funkcionirati i bez Uprave te s nepotpunim Nadzornim odborom, no priznao je da se takva situacija može tolerirati samo nekoliko mjeseci.