24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZVONIMIR TOMAC

Najstariji koprivnički knjižničar proslavit će 100. rođendan, Knjižnica povodom toga izlaže njegova djela
N

Iako nekoliko desetljeća živi u Rijeci, Tomac je rođeni Koprivničanac iz ugledne obitelji trgovca Mihovila Tomca.

Ne propustite

Najstariji koprivnički knjižničar, Zvonimir Tomac, u nedjelju će proslaviti okrugli 100. rođendan. Povodom velikog jubileja, koprivnička Knjižnica i čitaonica Frana Galovića u jedan od svojih izloga postavila je nekolicinu njegovih knjiga.

Iako nekoliko desetljeća živi u Rijeci, Tomac je rođeni Koprivničanac iz ugledne obitelji trgovca Mihovila Tomca. Već kao student šumarstva volonterski je radio u Knjižnici Kluba akademičara koja je svojim radom kreirala društveno-kulturni život Koprivnice tijekom tridesetih godina prošloga stoljeća.

Literarne radove objavio je u 13 knjiga, nastalih od 2003. do 2018. godine, kao i na blogu Domoljubac. Posebno su zanimljive njegove anegdote kojima se otkrivaju brojne informacije o koprivničkom životu prije više od 70 godina.

Osim toga, uspješno se bavio slikarstvom te je 2013. godine tri slike donirao koprivničkoj Knjižnici, a suradnju je ostvarivao i s gradskim Muzejom i Domom za starije i nemoćne.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Statistike

Tko će dobiti najveći regres i najviše dana godišnjeg? Zaposlenici ovih tvrtki očekuju najviše, a jedna skupina gubi nadu

Više od polovine zaposlenih u Hrvatskoj, njih 56%, očekuje isplatu regresa, dok je brojem dana godišnjeg odmora zadovoljan svaki...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×