NAJBOLJA GRADSKA SPORTAŠICA

Nakon Europe s Bjelovarom, Lea Pavlović vratila se u Đurđevac kako bi izborila prvu ligu: Lijepo je vidjeti da nekome značiš

U prosjeku, za Đurđevac je zabijala desetak pogodaka po susretu. Bila je prvo ime ekipe, ona igračica koju ćete tražiti kada se lomi utakmica. Potpuno drugačija situacija, međutim, bila je u redovima Bjelovara.

15:00h
0
podravka bjelovar  scaled
Lea Pavlović (ružičasta) // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta

Rukometašica Lea Pavlović priznanje za najbolju sportašicu Đurđevca osvojila je 2019., a potom i 2020. godine. Biti prepoznat u vlastitoj sredini važno je svakome. A ona to zaista jest.

Sa svojim RK Đurđevcom bila je na pragu osvajanja Druge HRL Sjever, čime bi uskočile u elitno, prvoligaško društvo. Nažalost, nisu uspjele. U prošlogodišnjem tekstu istaknuli smo kako je Lea samo u jesenskome dijelu postigla 117 pogodaka! Fascinantna brojka koju su primijetili brojni klubovi. Odluka 23-godišnje sportašice rodom iz Budančevice pala je na ŽRK Bjelovar. Geografska blizina prvi je razlog prihvaćanja njihove ponude, dok se drugi odnosio na nastupanje Bjelovarčanki u pretkolu EHF Europske lige. Priliku igrati u prestižnom natjecanju jednostavno nije mogla odbiti.

– Željela sam probati nešto novo, vidjeti mogu li ja to – kaže nam.

U prosjeku, Lea je u periodima za Đurđevac zabijala desetak pogodaka po susretu. Bila je prvo ime ekipe, ona igračica koju ćete tražiti kada se lomi utakmica, ona igračica na čijim je leđima teret zadnje, presudne lopte. Potpuno drugačija situacija, međutim, bila je u redovima Bjelovara koji se bori za treće mjesto najvišeg ranga domaćeg rukometa, odmah iza Podravke Vegete i Lokomotive. Nije bilo lako prilagoditi se na manju minutažu i ulogu, priznaje.

– Tu sam kako bih igrala. Svaki sportaš teži isticanju samoga sebe, želi biti najbolji. Mali dio razloga povratka u Đurđevac je u tome, ali većinom sam željela pomoći klubu – otkriva.

Period u Bjelovaru prije svega pamtit će po igranju europskog natjecanja u Poljskoj // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta
Lijepo je vratiti se, vidjeti da nekome puno značiš, kaže

Glavni povod bio je zov Đurđevca, njenih suigračica, njene sredine koja želi rukometnog prvoligaša.

– Što se tiče kadra, cure su super. Bile su sretne što sam se vratila – s ponosom i uz smijeh govori Lea.

U slavljima nad Garešnicom (37:26) i Pitomačom (28:33) upisala je pet, odnosno dva pogotka. Torpedirala je, zatim, Podravku 2 Lino s čak 14 komada, no Đurđevčanke su ipak poražene (35:42). Nakon sedam nepotpunih kola, nalaze se na trećem mjestu s deset bodova. Dva više imaju Virovitica i Podravka, dok na kontu Broda i osječke Olimpije stoji osam.

– Lijepo je vratiti se, vidjeti da nekome puno značiš, vidjeti kako možeš pridonijeti pobjedi – dodaje Lea, sretna što je s Bjelovarčankama otputovala u Poljsku gdje su ih dvaput savladale prvakinje FunFloor Perle Lublin (32:22 i 46:23).

– Svaki bi sportaš to trebao doživjeti – komentira utakmice u Poljskoj.

Svaki bi sportaš, također, trebao doživjeti osvajanje naslova i plasman u prvu ligu svojega omiljenog kluba. Pokušat će Lea taj san u stvarnost pretvoriti s Đurđevcom. Uspiju li, tada će vjerojatno i ostati u klubu Picoka. Bilo kako bilo, želi igrati Prvu HRL. Ponuda ne manjka.

Lea Pavlović u proboju protiv Pitomače // Foto: Ivan Bedeković / icv.hr
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW