HT PRVA LIGA

Nakon kišne Rujevice, Slaven Belupo i Rijeka igraju na Apašu, Paracki: U utakmicu ulazimo puni samopouzdanja

Utakmica se igra u 17 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici.

12:00h
0
Foto: NK Slaven Belupo

Poštenim 1-1 rezultatom zaključena je u petak na Rujevici odigrana utakmica između Rijeke i Slaven Belupa. Premda su uvjeti bili užasni jer je kiša natopila inače jedan od najboljih terena HT Prve lige, momčadi trenera Gorana Tomića i Tomislava Stipića pružile su zanimljivu partiju svima koji su se našli ispred televizijskih ekrana, što su manje-više i kazali za kamere HNTV-a.

Bio je to drugi međusobni prvenstveni ogled tih protivnika. Već danas od 17 sati, isti protivnici u trećem ovosezonskom odmjeravanju snaga, ali drugo mjesto – koprivnički Gradski stadion Ivan Kušek Apaš i utakmica zaostalog 16. kola domaćeg prvenstva.

– Opet očekujem dobar i hrabar Slaven Belupo, ali očekujem i agresivniju Rijeku. Naravno, ljubitelji našega kluba žele od mene čuti da možemo pobijediti, ali još više to žele vidjeti u stvarnosti, da smo na terenu bolji. To je tako, a mi koji smo unutra volimo one koji u nas vjeruju. Jedno bez drugoga ne ide i želim nam obostranu radost u srijedu navečer – najavio je Stipić utakmicu za klupske stranice.

S obzirom na to kako su odradili dosadašnji dio sezone, radost je mnogima donijela vijest o produženju ugovora Gorana Parackog i Tomislava Božića.

Goran Paracki // Foto: NK Slaven Belupo

– U današnju utakmicu ulazimo puni samopouzdanja nakon dobre prezentacije u petak u Rijeci. Isto tako, svjesni smo da nas čeka puno teži posao nego na Rujevici. Tako se i pripremamo jer ništa ne želimo prepustiti slučaju. Želimo ostvariti pozitivan rezultat i razveseliti naše navijače – kazao je kapetan Paracki.

Tomić: “Nismo bili na nivou Rijeke, moramo se podići za 15-20 posto.”

Tomić je, s druge strane, kazao kako mu je drago što se njegova Rijeka i Stipić Slaven ubrzo ponovno sastaju.

– Kada ne završi kako ste htjeli, želite što prije isprati gorak okus utakmice u kojoj smo željeli upisati tri boda. No, nismo bili na nivou Rijeke, svi se moramo podići za 15-20 posto. Očekujem zahtjevnu utakmicu, kao i svaku u HNL-u. Međutim, s više angažmana, truda i želje kako bismo upisali tri boda – rekao je Tomić u intervjuu za klupske stranice.

Tomislav Stipić // Foto: NK Slaven Belupo

Tomić, koji je nedavno preuzeo Rijeku, nakon što je godinama bio poznat kao dugovječni strateg Lokomotive, nada se kako će trener biti bolji za igru.

– Puno toga ovisi o nama. Naravno, i o Slavenu, ali prvenstveno mi moramo podići igru u svim segmentima. Kada se prekine negativan niz, kada dođe prva pobjeda, uvjeren sam da ćemo se podizati iz utakmice u utakmicu – siguran je, dodajući kako Pavičić i Escoval imaju probleme s ozljedama, dok su ostali, zaključio je, spremni i motivirani.

HT Prva liga, 16. kolo (zaostalo), srijeda 17. ožujka, 17 sati, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš Koprivnica:

Slaven Belupo – Rijeka

čitam...