Nastavak pregovora o izmjenama i dopunama kolektivnog ugovora u Podravki ocijenjen uspješnim

18:51h
0
podravka-ilustracija

U Podravki su nastavljeni pregovori oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora. Dogovoreno je da u kompaniji od 01.-og siječnja ove godine vraćaju stimulaciju radnog staža i to pola posto godišnje. Dodatak na otežane uvjete rada ostaje u tri grupe i povećava se za deset posto, a o povećanju osnovne plaće pregovarat će jesenas, kad budu poznati polugodišnji rezultati poslovanja. Također je dogovoreno da će opet odgoditi sustav ocjenjivanja zaposlenika, te da će svakome s plaćom za veljaču isplatiti jednaki iznos novca. I dok su sindikati tražili 400 kuna neto, Uprava je ponudila 450 kuna bruto, pa će taj detalj još morati dogovoriti. 

Predsjednik sindikalnog pregovaračkog tima Marinko Vrsaljko iz PPDIV-a rekao je da su pregovori protekli u dobroj atmosferi:

 

“Po ovom broju pitanja konkretnih problema koje smo otvorili a dijelom i došli do kraja, mislim da i sva tri sindikata, i PPDIV i HUS i SINPOD i Uprava, mislim da mogu biti zadovoljni s načinom kako se odvijaju  zadnja dva kruga razgovora.”

Iako je nastavak pregovora bio najavljen za ovaj tjedan, vjerojatno će zbog obveza uprave biti održano idućega.

tekst: Radio Drava