5.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prigorska metropola

Nema više džabe! Od ponedjeljka počinje naplata najskupljeg parkinga u županiji, imamo sve detalje, a znamo i kolike su kazne
N

Parkirališta će se radnim danom naplaćivati od sedam do 19 sati, subotom do 15 sati, dok nedjeljom i praznicima možete parkirati gdje i koliko god želite

Ne propustite

U proteklih pola godine nekoliko puta pisali smo o križevačkom parkingu, koji je još uvijek besplatan, iako je prema prvim najavama u naplati trebao biti još u siječnju. Ipak, navici da autom stanete gdje hoćete i bezbrižno odete na kavu u kafić, u ponedjeljak dolazi kraj. Naime, s prvim danom idućeg tjedna križevačka parkirališta bit će pod naplatom, o čemu su nas upravo obavijestile tamošnje vlasti.

Detalji su poznati od ranije i kao što smo sredinom prosinca pisali, Križevčani će plaćati najskuplji parking u županiji. Imat će četiri parkirne zone, s time da će cijena karte u prvoj biti jedan euro. Drugu zonu platit ćete 0,70 eura, treću 0,30 eura, a u četvrtoj se prva tri sata neće naplaćivati. Tamo će biti u ponudi dnevne, mjesečne i godišnje karte, a ta zona odnosi se na Trg bana Lackovića i Ulicu Drage Grdenića.

Parkirališta će se radnim danom naplaćivati od sedam do 19 sati, subotom do 15 sati, dok nedjeljom i praznicima možete parkirati gdje i koliko god želite.

Kako su napomenuli, poslove naplate parkiranja na javnim parkiralištima obavljat će Križevački poduzetnički centar, a karte možete kupiti putem automata koji se nalaze na više lokacija, slanjem SMS poruke te mobilnim aplikacijama Bmove i KEKS pay. Mjesečne i godišnje parkirališne karte mogu se kupiti u Križevačkom poduzetničkom centru za vrijeme radnog vremena.

Križevci parking
Foto: Ivan Balija

Ako kojim slučajem parkirate i ignorirate sve ovo što smo napisali, prijeti vam kazna, a ona se kreće u visini dnevne karte za zonu u kojoj ste stali plus dva dodatna eura, koliko će iznositi trošak izdavanja dnevne parkirališne karte na vozilu od strane ovlaštene osobe.

Jasno, jedan euro po satu plaćat će se parkirališta u najstrožem centru grada, a gradonačelnik Mario Rajn još je prije nekoliko mjeseci obrazložio takvu odluku.

– Intencija je da se prva zona maksimalno demotivira za građane da tamo parkiraju. Bit će dosta uža u smislu naplate nego je bila prije, to je sam centar grada – kazao je Rajn te apelirao na građane da što je moguće više u budućnosti za parkiranje koriste širu gradsku zonu.

Pritom naglasimo kako se povlaštene mjesečne karte mogu kupiti za prvu i drugu zonu, a povlaštene godišnje za prvu, drugu i treću. Detaljan pregled cijena karata te koliko iznose dnevne, mjesečne i godišnje po zonama pogledajte u nastavku, a tu je i pregled ulica po zonama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×