Rezultati

Nezavisni kandidati trijumfirali na mjesnim izborima u Križevcima, Rajn: Birači su prepoznali da ne dajemo prazna obećanja

Gradonačelnik Mario Rajn vrlo je zadovoljan rezultatima mjesnih izbora, koji su potvrdili oprijedjeljenost Križevčana prema nezavisnim kandidatima.

15:00h
0
Lokalni izbori 2017 - na biralištima
Foto: Mario Kos

U Križevcima su se u nedjelju održani mjesni izbori, a prigorska metropola potvrdila je status grada nezavisne politike.

Nakon što su na proteklim lokalnim izborima odabrali nezavisnog gradonačelnika Marija Rajna, jučer su birači u većini mjesnih odbora najviše glasova dali upravo kandidatima koji nisu članovi političkih stranaka.

Tako su u u 21 mjesnom odboru trijumfirali nezavisnim, i to na biralištima u Prikraju Križevačkom, Pavlovcu Ravenskom, Gornjem Gradu, Donjem Gradu, Centar, Velikim Sesvetama, Većeslavcu, Vojakovcu, Velikom Ravenu, Svetoj Heleni, Velikom Potočecu, Bojnikovcu, Bukovju Križevačkom, Apatovcu, Novakima Ravenskim, Majurcu, Kloštru Vojakovačkom, Đurđicu, Dijankovcu, Erdovcu, Gornjem Dubovcu.

Gradsko vijeće grada Križevaca
Mario Rajn // Foto: Ivan Brkić

U četiri mjesna odbora najviše glasova dobio je HDZ, u dva zajednički kandidat HDS-a i HDZ-a, a po jedan su osvojili kandidat HSS-a, SDP-a i zajednički kandidat HDZ-a i HSS-a. Ukupno je od 16.826 glasalo 2773 građana.

Gradonačelnik Mario Rajn vrlo je zadovoljan rezultatima mjesnih izbora, koji su potvrdili oprijedjeljenost Križevčana prema nezavisnim kandidatima.

– Rezultati glasovanja za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti pokazali su da su ljudi prepoznali naš rad i da vide da ne dijelimo prazna obećanja! Hvala vam, idemo zajedno raditi za boljitak svih Križevčanki i Križevčana – poručio je Rajn.