PRERANI ODLAZAK

Noel Saračević o smrti oca saznao je putem interneta: “Dobio sam poruke sućuti, a nisam znao što se događa”

S obzirom na to da je o njemu razmišljao samo kao o ocu, nije znao koliko je zapravo cijenjen. Izrazio je nadu da će jednoga dana biti velika osoba poput njega.

10:52h
0
Zlatko Saracevic scaled
Foto: RK Podravka Vegeta

Zlatko Saračević, od srčanoga udara prerano preminuli uspješni rukometaš i trener RK Podravka Vegete jučer je pokopan na zagrebačkom Mirogoju. O svojem ocu za mađarski Blikk govorio je njegov 15-godišnji sin Noel, što prenose Sportske novosti.

– Sve je došlo tako neočekivano. I sad ne mogu vjerovati da ga nema. Nikada neću zaboraviti prošlu nedjelju. Dobio sam poruke sućuti putem mobitela, a nisam znao što se događa. Tada sam išao provjeravati na internetu što se događa i saznao da je tata umro. Tako sam saznao za tragediju – rekao je Noel.

Njegova majka Aniko, bivša Saračevićeva supruga, kazala je kako su se upoznali 2000. godine dok je igrao u mađarskom Veszpremu. Do 2007. godine živjeli su u Hrvatskoj, nakon čega su se rastali, a sina odgajali dogovarajući se.

Noel se, inače, također bavi rukometom.

– Bili smo tu dosta profesionalni, nije me htio previše educirati. Smatrao je da je to posao trenera, a ne roditelja. Iako ga nikad nisam vidio uživo kako igra, puno sam puta išao s njim na treninge. Tako sam se i zaljubio u taj sport – otkrio je.

S obzirom na to da je o njemu razmišljao samo kao o ocu, nije znao koliko je zapravo cijenjen. Izrazio je nadu da će jednoga dana biti velika osoba poput njega.

– Često bi ga, dok smo šetali psa, zaustavljali ljudi i tako bi razgovarali kao da se znaju 20 godina, a kad bi ga pitao tko su oni, uglavnom bi govorio da nema pojma. To me je jako nasmijavalo – ispričao je Noel, dodajući kako je ljetne praznike provodio s ocem u Hrvatskoj, dok su se inače čuli telefonom, prenose SN.

Komemoracija Zlatko Saračević
Posljednji ispraćaj Zlatka Saračevića ispred dvorane koprivničke Gimnazije // Foto: Mario Kos