24.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Obljetnica župe sv.Antuna Padovanskog // Pripremaju aukciju slika za obnovu zvonika
O

Ne propustite

Akciji prikupljanja materijalnih sredstava za pokriće troškova obnove zvonika crkve sv. Antuna Padovanskog priključili su se i ovdašnji slikari.

Ukupno 14 umjetnika u srijedu 11. rujna sastat će se u samostanu, te tom prilikom predstaviti svoja djela iz fundusa duhovne tematike koja će biti ponuđena na aukciji u tome samostanu krajem listopada, otkrio nam je kapelan Župe sv.Antuna Padovanskog fra Krunoslav Albert.

Uz djela četiri doajena hrvatskog slikarstva, Josipa Generalića, Ivana Lackovića Croate, Mije Kovačića i Ivana Večenaja, na aukciji će biti ponuđena djela Željka Mucka, Romana Baričevića, Gordane Špoljar Andrašić, Ivana Andrašića, Vlatka Vinceka, Milana Generalića, Zlatka Kolareka, Zlatka Štrfičeka, Stjepana Pongraca, Zvonka Sigetića, Zorke Forko, Josipa Gregurića, Josipa Cugovčana i Mladena Večenaja.

Aukcija će biti tek dio aktivnosti koje ova župa ima u povodu 30.obljetnice postojanja. Kako nam otkriva fra Krunoslav Albert, u petak, subotu i nedjelju počinje trodnevna duhovna obnova koju će voditi franjevci Zdravko Lazić i Petar Cvekan.

– Središnja proslava bit će pak u nedjelju u 11 sati, a predvodit će je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u koncelebraciji s provincijalom franjevačke provincije, ocem Željko Železnjakom. Bit će prisutni i svi svećenici koji su ovdje djelovali posljednjih 30 godina – kaže fra Albert.

Navečer u nedjelju 15. rujna priprema se koncert Apostola mira, koji će biti ispred samostana, a u slučaju kiše seli se u Dom mladih.

Prije toga, ispred samostana bit će postavljena izložba u povodu 30. obljetnice, koja će pokazati kako se župa razvijala, i to u presjeku s današnjim vremenom. Na ukupno 11 štandova predstavit će se i sve skupine koje djeluju u župi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virje

FOTO Druženjem i folklorom privedena kraju vrhunska Prkačijada, jedva čekamo iduću!

Tijekom vikenda uživali smo u posljednjem danu virovske Prkačijade. Uz druženje i nastup folkloraša privedena je kraju još jedna...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×