Od ponedjeljka cijepljenje protiv gripe

14:41h
0

Kao i u cijeloj Hrvatskoj, cijepljenje protiv gripe u Podravini i Prigorju počinje u ponedjeljak. U županijskom Zavodu za javno zdravstvo i njegovim ispostavama, te ambulantama liječnika obiteljske medicine na području Koprivničko-križevačke županije raspoređeno je oko 16 tisuća doza cjepiva, rekao je rukovoditelj Službe za epidimiologiju dr. Darko Radiček.

– Gradsko stanovništvo uglavnom ide u epidemiološke službe, a seosko, da ne bi morali putovati većinom se cijepi u obiteljskim ambulantama kod svojih liječnika. Praktično svi obiteljski liječnici na području županije su dobili određenu količinu cjepiva, prema tome čak i u gradskim sredinama se pacijenti mogu javiti kod svojih liječnika, kaže dr. Radiček.

Cijepljenje je, kao i inače, za sve starije od 65 godina besplatno, a ne plaćaju ga ni oboljeli od kroničnih bolesti. Ostale osobe koje bi se htjele zaštititi od gripe cijepljenje će platiti 60 kuna.

– Cjepiva ima dovoljno, pa bih sugerirao sugrađanima da ne nahrle odmah prvi dan svi na cijepljenje. Ono će trajati koliko bude potrebno, predviđamo idućih tri, četiri tjedna, dakle tijekom cijelog studenog, naglasio je rukovoditelj epidemiološke službe pri županijskom Zavodu za javno zdravstvo dr. Darko Radiček.