24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održan 7. Gitaristički susret točno u 19 i 19
O

Ne propustite

Udruga gitarista klasične gitare Allegro iz Koprivnice održala je u srijedu 25.05., svoj 7. Gitaristički susret točno u 19 i 19 u Domu mladih u Koprivnici, koji je organiziran u suradnji sa Glazbenom školom Fortunat Pintarić te je održan u sklopu Mjeseca klasične gitare u Koprivnici. Na koncertu je nastupilo 14 članova Udruge Allegro: Franko Golčić, Lovro Hajster, Fran Tadić, Dorotea Buhanec, Ana Tukša, Sven Frančić, Tihana Mustaf, Helena Pribeg, Jan Samaržija, Petar Šimčić, Vedran Kučić, Luka Lovreković, Matija Kučić i Vanja Posavec, koji su izvodili glazbena gitaristička dijela solo izvedbama.

Prisutno je bilo četrdesetak posjetitelja što se može smatrati odličnom posjetom s obzirom na karakter koncerta i bitno je naglasiti da su svi prisutni istinski uživali u nastupu svih izvođača i onih koji su tek počeli učiti svirati gitaru ove školske godine pa sve do već pravih virtuoza koji redovno osvajaju nagrade na međunarodnim gitarističkim natjecanjima. Na samom kraju koncerta posjetitelji su sve izvođače nagradili gromoglasnim pljeskom isto kao i profesora Antonia Rumenovića koji je pripremio najveći broj izvođača za nastup te je zahvalio svima prisutnima na dolasku te je istaknuo kako je publika u dvorani bila izuzetno tiha što je svakako omogućilo izvođačima da na pozornici daju svoj maksimum.

DSC_0362Ovo je već sedmi gitaristički susret kojeg organizirala Udruga gitarista klasične gitare Allegro kojoj je cilj da se kroz ove susrete popularizira sviranje i slušanje klasične gitare među građanima u čemu je već do sada polučila popriličan uspjeh, a da su na dobrom putu potvrđuje uvijek dobra posjećenost održanih gitaristička susreta .

Udruga gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica poziva sve zainteresirane građane da ponovno uživaju u klasičnoj glazbi na završnom koncertu Mjeseca klasične gitare u Koprivnici koji će se održati 10.06., u petak, u 19 i 19 sati ,u dvorani „Domoljub“ .Na koncertu će nastupiti učenici koji su tijekom ove godine osvajali mnogobrojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima i to: Ana Tukša, Eric Vidović, Jan Samaržija, Vedran kučić, Luka Lovreković, Matija Kučić, Vanja Posavec i kao posebna glazbena poslastica profesor Antonio Rumenović.

Na koncert je kao i na sva događanja u sklopu Mjeseca klasične gitare, ULAZ SLOBODAN.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajme

Božo napravio krš i lom BMW-om u Glogovcu, pijan se zabio u vozačicu pa zbrisao

Božidar je proglašen krivim na Općinskom sudu u Koprivnici nakon što je pijan napravio dar-mar svojim BMW-om u Glogovcu. Kako...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×