Održana javna izlaganja o zaštiti okoliša buduće termoelektrane

14:44h
0
Održana javna izlaganja o termoelektrani // foto: Radio Koprivnica

U Koprivnici i Koprivničkom Ivancu održana su dva javna izlaganja tehničke dokumentacije za tzv. objedinjene uvjete zaštite okoliša termoelektrane na drvnu biomasu. Kako doznajemo od Ane List iz županijskog Odsjeka za zaštitu okoliša, pitanja, mišljenja i prijedlozi izrađivačima dokumentacije i ulagaču bila su otprilike ista kao i u svibnju, kada je održano nešto posjećenije javno izlaganje povodom izrade Studije utjecaja na okoliš termoelektrane.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Bilo je za očekivati da će se ponoviti pitanja oko sadržaja emisija onečišćujućih tvari u zrak i potrebe boljeg razmještaja postaja za mjerenje kakvoće zraka, pa pitanja o iskorištavanju toplinske energije nastale u procesu, transportnih puteva, i slično, rekla je List.

 

Na većinu pitanja odgovore je pružio izrađivač dokumentacije, a neka su upućena ulagaču i Ministarstvu zaštite okoliša, koje je, podsjetimo, izdalo suglasnost o usklađenosti zahvata s prostorno-planskom dokumentacijom. Na Ministarstvu će biti i izdavanje lokacijske, građevinske i uporabne dozvole, čiji sastavni dio su i objedinjeni uvjeti zbog kojih su posljednje rasprave održane. Javna rasprava ostaje otvorena do 29. studenoga, do kada je moguće poslati pisane i potpisane primjedbe i upite na adresu županijskog Odsjeka za zaštitu okoliša, koji obavlja tehnički dio posla javne rasprave. A u koprivničkoj Gradskoj vijećnici već idućeg utorka u 11 sati slijedi još jedno javno izlaganje, i to povodom Studije utjecaja na okoliš Podravske brze ceste, dionice Čvor rasinja – Čvor Koprivnica.

Izvor: Radio Koprivnica

čitam...