mjera zadržavanja mladih

Općina Molve potiče ostanak mladih, Ivančan: Vraćamo cijeli iznos poreza za prvu nekretninu

Podnositelji zahtjeva koji su rješavali stambeno pitanje u 2018. godini mogu podnijeti zahtjev i u 2019. godini. Prijave traju do 16. prosinca 2019. godine.

16:00h
0
Foto: Jurica Karan

Općina Molve svakako prati trend. Nekad najbogatija općina danas ne prima isti iznos od rudne rente, no vodstvo sela brine se da stanovnici istog budu zbrinuti na najbolji mogući način. Nova mjera u nizu jest ona za mlade na području Općine Molve u 2019. godini koju je propisao načelnik Zdravko Ivančan.


– Ta mjera je krenula još prošle godine i dobro je prepoznata. Na nju se lani javilo sedam obitelji, a cilj joj je zadržati mlade na području Općine Molve. Mi im pomažemo sufinanciranjem kamate ili priključaka za vodu, struju ili plin, ili im pak vraćamo cijeli iznos poreza za prvu nekretninu. Maksimalan iznos koji mogu ostvariti je 15.000 kuna, a nadamo se da će u budućnosti biti i više. Ove godine proširili smo mjeru s time da sada pomažemo i onima koji se odluče za otvaranje gospodarskog subjekta – rekao je Ivančan.

Mladom osobom smatraju svakog ispod 45 godina, a potiče se rješavanje stambenog pitanja. Isto tako, prava iz netom objavljenog programa na stranicama Općine mogu se ostvariti i ako obavljaju odnosno pokreću neku od gospodarskih djelatnosti: djelatnost industrijske naravi, djelatnost komercijalne naravi, djelatnost slobodnih zanimanja, poljoprivrednu djelatnost te obrtničku djelatnost pod uvjetom da je sjedište djelatnosti na području Općine Molve.

Maksimalni iznos kojim će Općina pomoći mladim obiteljima jest 15 tisuća kuna.

Njih će obitelji dobiti kao povrat poreza za nekretnine koji uplate Općini, ili kao kamatu na kredit podignut radi kupnje nekretnine zbog stanovanja ili pokretanja, odnosno proširenja postojeće djelatnosti, ili za plaćanje financijskih sredstava za priključak na vodu i/ili struju i/ili plin uz dokaz o plaćanju.

Podnositelji zahtjeva koji su rješavali stambeno pitanje u 2018. godini mogu podnijeti zahtjev i u 2019. godini. Prijave traju do 16. prosinca 2019. godine.

čitam...