Opel Insignia Country Tourer s pogonom na prednje kotače

08:19h
0
Opel Insignia Country Tourer (2014)

Nova Opel Insignia Country Tourer, avanturist među Insigniama, koji krasi dojmljiv, dinamičan dizajn i vrhunske performanse, sada je dostupan i s pogonom na prednje kotače.


Opel Insignia Country Tourer (2014)Ovaj robusni karavan srednje klase može se upariti s novom generacijom 1.6 ECOTEC turbo motora s izravnim ubrizgavanjem i 125 kW/170 KS ili pak dvolitarskim turbo dizelskim motorom sa 120 kW/163 KS. Tako će ljubitelji Insignije kojima se više sviđa stil karakterističan za off-road vozila sa štitnicima karoserije i podvozja te naglašenim blatobranima i dvostrukom ispušnom cijevi (s turbo motorom 1.6 ECOTEC s izravnim ubrizgavanjem) kojima nužno ne treba pogon na sve kotače moći odabrati izvedbu sa samo prednjim pogonom, smanjujući tako potrošnju goriva i CO2 emisije. Kupci će kao prednost prepoznati i posebno privlačnu početnu cijenu Insignije Country Tourer sa dvolitarskim turbo dizelskim motorom od 239.000 kn, što je zbog povoljnijeg trošarinskog razreda 35.000 kn manje od verzije s pogonom na sve kotače.

„Ponudivši Insigniju Country Tourer s pogonom na prednje kotače učinili smo naš model srednje klase još privlačnijim kupcima”, rekao je Peter Christian Küspert, član Opelova upravnog odbora za prodaju. „Naš je avanturist doista dojmljiv zahvaljujući svojem svrhovitom izgledu, a uz pogon na prednje kotače sada će se svidjeti kupcima Insignije koji žele stil tipičan za Country Tourer premda će vozilo koristiti uglavnom za gradsku vožnju i vožnju autocestom.”

Insignia Country Tourer 2.0 CDTI uz pogon na prednje kotače, šesterostupanjski ručni mjenjač i tehnologiju Start/Stop troši samo 4,5 litre dizela na 100 km, što je oko 20% manje od usporedive verzije s pogonom na sve kotače. To neće pozitivno utjecati samo na troškove goriva, nego i na očuvanje okoliša – naime, emisija ugljikova dioksida ovog modela iznosi samo 119 g/km pa je Insignia Country Tourer 2.0 CDTI nositeljica najbolje oznake energetske učinkovitosti A+.

izvor: auto-info.hr

čitam...