odrastanje u jednakosti

Osigurano 40 pomoćnika u nastavi za 46 učenika koprivničkih osnovnih škola, S. Prelogović: Bogatstvo je imati jednakost u razredu

Projekt je započeo 2. kolovoza 2021. godine i traje do 2. kolovoza 2022.

10:28h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Gradu Koprivnici odobren je projekt Odrastanje u jednakosti “Odjek IV”. Rezultat je to odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja kao posredničkog tijela za bespovratna sredstva asistenata u nastavi, u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda.

Na današnjoj početnoj konferenciji za medije koja je održana u gradskoj vijećnici, predstavljen je njegov novi ciklus, a projekt se, inače, provodi od 2015. godine.

Gradonačelnik Mišel Jakšić uvodno je kazao da je ovaj hvalevrijedan projekt uspio.

– Našim učenicima su pomoćnici u nastavi nešto što im je puno značilo za normalno, lakše i kvalitetnije obrazovanje te pripremu za daljnji život. Sretni smo što i ove godine nastavljamo s tim projektom – rekao je uvodno.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica dok su projektni partneri Osnovna škola
Antun Nemčić Gostovinski, Osnovna škola Braća Radić, Osnovna škola Đuro Ester i
Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica.

Projektom se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

Ravnateljica OŠ Đuro Ester Sanja Prelogović obratila se ispred škola koje sudjeluju u projektu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Naziv projekta je Odrastanje u jednakosti i ključno je da su sva naša djeca jednako zastupljena. Neizmjerno je bogatstvo imati jednakost u razredu, a djeca sada imaju veliku pomoć. Hvala ravnateljima i koordinatorima koji odrađuju veliki dio posla – poručila je.

Ciljeve projekta iznijela je resorna pročelnica.

– To je osiguravanje dodatne profesionalne potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kako bi im se u nastavi osigurala bolja obrazovna postignuća, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje – kazala je voditeljica projekta Maja Ferlindeš.

Projekt je započeo 2. kolovoza 2021. godine i traje do 2. kolovoza 2022. U školskoj godini 2021./2022. osigurano je 40 pomoćnika u nastavi za 46 učenika.

Vrijednost projekta je 1.812.072 kune, od kojih bespovratna sredstva iznose 1.540.261,20 kuna. Sredstva grada Koprivnice su 271.810,80 kuna.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW