Mjesec hrvatske knjige u Koprivnici

Osnovnoškolci pomogli Siniši Cmrku napisati poglavlje novog romana

14:30h
0
Foto: Knjižnica Fran Galović
Foto: Knjižnica Fran Galović

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica svake godine organizira književne susrete za osnovnoškolce kako bi ih potaknula na razvijanje ljubavi prema čitanju – istaknula je Dolores Vrbanić iz knjižnice.

Osnovnoškolci su u srijedu u dvorani Domoljub uživali u književnom susretu, zanimljivim pričama i duhovitim dosjetkama Siniše Cmrka najpoznatijeg po ulozi voditelja u popularnoj emisiji za djecu ”Turbo Limach Show”.

– Knjižnica i čitaonica ”Fran Galović” Koprivnica svake godine u Mjesecu hrvatske knjige organizira književne susrete za osnovnoškolce kako bi ih potaknula na razvijanje ljubavi prema čitanju – istaknula je Dolores Vrbanić iz knjižnice i objasnila da je ovogodišnja suradnja ostvarena s Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica, nakladničkom kućom Mozaik knjiga i svim koprivničkim osnovnim školama.

Siniša Cmrk pričao je djeci priče o svom životu i književnom opusu te im je osim svoje slikovnice ”Mjesecolendar” i romana za tinjedžere ”Nulti sat”, predstavio i roman ”Prvi sat ljubavi” na kojem trenutno radi. U izradi jednog poglavlja ovog novog romana pomogla su mu i okupljena djeca svojim prijedlozima rješenja jednog ljubavnog problema.