manje oružja, manje tragedija

Osoba s koprivničkog područja predala streljivo i tako dala svoj doprinos većoj sigurnosti sugrađana

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192.

13:30h
0
streljivo
Ilustracija // Foto: Arhiva

Osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala 43 komada puščanog streljiva. Ovaj lijepi čin predaje dogodio se jučer te je time osoba izbjegla moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako otklonila opasnost iz svoje okoline i dala svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Streljivo je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Iz PU koprivničko-križevačke podsjećaju kako je na snazi akcija Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.