PRVA ŽNL

Osvitu stiže neumoljivi Borac, Bratstvo u “ziceru” odlazi probuđenom Miklinovcu, Đurec: Nema prodaje, iz ove kože ne možemo van

Fenjeraš Mladost iz Molvi putuje u Peteranec gdje stanuje Panonija.

12:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Pred nama je produženi vikend koji u standardnim terminima donosi 11. kolo Prve ŽNL.

Miklinovec i Bratstvo čine jedini subotnji par. Nalaze se na potpuno suprotnim krajevima ljestvice i dijeli ih 18 bodova. Kunovčani su veliki favoriti, unatoč prošlotjednom slavlju Žutih nad Mladosti.

– Očekivanja su uvijek pozitivna. Pružit ćemo otpor koliko će biti moguće. Otvori li se, pokušat ćemo do jednog ili tri boda. U Molvama su dečki napravili sve što smo se dogovorili. Imamo domaći teren, možda iznenadimo. Nećemo se predati. Pritisak postoji, ali pokušavamo o njemu ne razmišljati. Nismo imali sreće, gubili smo bodove koje nismo trebali. Realno, trebali smo ih imati još toliko. Na našu nesreću, tako je kako je, ne možemo van iz ove kože. Nema predaje, puno je do kraja – kazao nam je trener Miklinovca Klaudio Đurec.

Đelekovec će ponovno u rano jutro nedjelje na svoj stadion privući mnoge. Posebice iz razloga što stiže vodeći Borac. Neumoljivi Imbriovčani devet su puta natjerali Lipu na vađenje lopte iz mreže. Hoće li Osvit, oslabljen za neigranje Nine Vlaha zbog tri žuta kartona, dobiti isti tretman ili mogu obraniti domaćinstvo? Valja spomenuti kako Borac, pak, u kadru neće imati odličnog Marija Oršića.

Vojakovačka Viktorija nalazi se na ugodnoj, šestoj poziciji. Igrajući protiv Mladosti u Sigecu pokušat će dodatno učvrstiti trenutni plasman kojemu zasigurno teže i Mladostaši.

U utakmici s čak 14 pogodaka Kalinovac je pokazao zube Borcu. Nije to bilo dovoljno za barem jedan bod, ali će, možda, ohrabreni dobrom napadačkom jedinicom savladati Prekodravac.

Nk Graničar - Nk Panonija
Foto: Ivan Brkić

Fenjeraš Mladost iz Molvi putuje u Peteranec gdje stanuje Panonija. Devet bodova je u igri do kraja polusezone. Svaki je potreban kako jednima, tako i drugima.

Epitet najčvršće obrane i dalje se veže uz Graničar iz Legrada. Lipa se, na njihovu žalost, do sada nije pokazala osobito napadački potentnom. No, možda se to pod pritiskom promjeni već ove nedjelje. Spomenimo kako u kopačke za legradski sastav neće uskočiti Claudio Andrić.

Preostali par čine Tomislav-Radnik Drava Novigrad Podravski. Sastav iz Svetog Ivana Žabna i dalje se drži pri vrhu. Podsjetimo, riječ je o prošlosezonskim prvacima. Kako su onda iznenadili pratitelje županijskih zbivanja, možda mogu i ove.

Prva ŽNL, 11. kolo, 2./3. studenti, 14 sati:

Miklinovec – Bratstvo / subota
Osvit – Borac / nedjelja, 10 sati
Mladost – Viktorija
Kalinovac – Prekodravac
Panonija – Mladost Molve
Lipa – Graničar L
Tomislav Radnik – Drava NP

čitam...
Loading...