Srednja škola Koprivnica

Otvorena izložba ‘Hrvatska iz zraka’

14:02h
0
Davor Rostuhar // Foto: Matija Gudlin
Davor Rostuhar // Foto: Matija Gudlin

U prostorima Srednje škole Koprivnica od ovog utorka možete pogledati izložbu zagrebačkog pisca i fotografa Davora Rostuhara pod nazivom ‘Hrvatska iz zraka’.

08032016_06_mgIzložba je službeno otvorena predavanjem autora preko kojeg je učenicima i profesorima prezentirao svoja putovanja kroz azijski i afrički kontinent. Okupljeno mnoštvo oduševio je pričama i fotografijama iz dalekih krajeva. Istaknuo je kako mu je cilj, osim istraživanja prirodnih ljepota ovih krajeva, upoznati i ljude te njihove običaje. Najveći interes izazvale su priče o plemenima koja su odbacila moderan način života i danas, u 21. stoljeću, žive kao u kamenom dobu.


Izložba “Hrvatska iz zraka” najopsežniji je fotografsko-istraživački projekt proveden u Hrvatskoj. Tijekom sedam godina Rostuhar je uz pomoć raznih letjelica dokumentirao ljepote Hrvatske, a rezultat je kolekcija od 200 vrhunskih fotografija. Dio ove izložbe od 60 fotografija prezentiranih u solarnim panelima već smo imali priliku vidjeti u centru Koprivnice prošlog ljeta, a u hodnicima koprivničke Srednje škole izloženo je 30 plakata.

Izložba plakata 'Hrvatska iz zraka' // Foto: Matija Gudlin
Izložba postera ‘Hrvatska iz zraka’ // Foto: Matija Gudlin

Edukativni tekstovi koji upotpunjuju fotografije posebno su osmišljeni da zainteresiraju i nauče posjetitelje, primarno učenike, o bioraznolikosti Hrvatske te zaštićenoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini.

čitam...