1.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
8. dani bože hlasteca

Panelom i recitalom u Ludbregu obilježavaju stotu obljetnicu rođenja pjesnika kajkavske zavičajne lirike
P

Središnji događaj, 6. Recital kajkavskog pjesništva, bit će u subotu, 21. siječnja, s početkom u 18 sati u kino dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak

Ne propustite

U znak sjećanja na stvaralaštvo poznatog ludbreškog pjesnika Bože Hlasteca, Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner priređuje 8. Dane Bože Hlasteca s ciljem poticanja i njegovanja kajkavskog jezika.

- Oglas -

Ove godine obilježava se i 100-ta obljetnica rođenja pjesnika koji je Ludbreg u sebi nosio kamo god je išao i u svojim mu se pjesmama iznova vraćao.

Stoga će se u četvrtak, 19. siječnja, s početkom u 18 sati održati panel diskusija pod nazivom Božo Hlastec – pjesnik zavičajne kajkavske lirike. Panelisti su Ernest Fišer i Lidija Novosel.

Središnji događaj, 6. Recital kajkavskog pjesništva, bit će u subotu, 21. siječnja, s početkom u 18 sati u kino dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak.

- Oglas -

Spomenimo da tiska izlazi i Zbornik pjesama recitala kajkavskih pjesama ‘Božo Hlastec’ pod nazivom ‘Faloček kraja našega’ u kojemu su odabrane pjesme s recitala iz 2021., 2022. i 2023. godine.

Božo Hlastec rođen je u Ludbregu 19. siječnja 1923. godine. Od 1952. živio je i radio u Samoboru, umro je u Varaždinu 26. siječnja 1994. Objavio je pet zbirki pjesama: Stari poti (1970.), Zvezde nad Samoborom (1971.), Podravske senje (1977.), Na zemlji tragi (1980.) i Lubavne popevke (1989.). Posthumno, 2019., zahvaljujući blagonaklonosti Hlastecove obitelji, iz tiska je izašla i šesta zbirka pjesama Sonca bi štel koja sadrži 60 do tada neobjavljenih pjesama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

počivaj u miru

TUŽNA VIJEST Napustio nas je Pero Sabolić, legenda Tehnike, Slavena i Lipe, veliki sportaš koji je odgojio brojne generacije

Tužna vijest stigla nam je iz nogometnih krugova. Preminuo je Branko Sabolić - Pero, legenda koprivničkog nogometa, koji je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti