svijet minijaturnog drveća

Patuljasta stabalca lipe, javora, čempresa krasit će koprivničku bonsai izložbu

Posjetitelji će u Domu mladih, u vremenu od 9 do 20 sati, moći razgledati 30-ak primjeraka drveća u različitim fazama razvoja, a ulaz je slobodan

14:02h
0
bonsai izložba
Foto: Mihael Petrić

Povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice, ludbreška udruga bonsai uzgajivača Sjeverozapad, u subotu i nedjelju, 5. i 6. studenoga, organizira izložbu Svijet minijaturnog drveća.

Tim povodom, patuljasta stabalca smreke, čempresa, graba, lipe, javora, brijesta, hrasta… visine od 30 do 60 centimetara, krasit će izložbeni prostor Doma mladih.

Posjetitelji će u vremenu od 9 do 20 sati moći razgledati 30-ak primjeraka drveća u različitim fazama razvoja, a ulaz je slobodan.

Predavanje na temu osnova bonsai uzgoja održat će se u nedjelju, 6. studenoga, od 15 sati u prostoru izložbe Doma mladih.

Spomenimo da je riječ je o drugoj izložbi u Koprivnici koja sezonski spada u kasnu jesen i ranu zimu.

Udruga bonsai uzgajivača Sjeverozapad, sa sjedištem u Ludbregu, okuplja uzgajivače bonsai drveća iz gornjohrvatskih županija. Osnovana je 2020. godine na inicijativu nekoliko bonsaista entuzijasta, s ciljem popularizacije ovog hobija kao spoja hortikulture i umjetnosti. Svojim članovima omogućava usvajanje praktičnih znanja i vještina, druženje i suradnju s prirodom. Djelovanje udruge je javno kroz javne radionice i organizacije izložbi. Udruga broji 30-ak članova, a dosad je održala osam izložbi i desetak javnih radionica na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW