Petković: Protiv Sesveta moramo igrati agresivno

10:31h
0
safaric

090314-safaric-mTrener Slavena Belupa Mile Petković o Croatiji Sesvete govorio je biranim riječima i prigodom jesenskog gostovanja Sesvećana u Koprivnici, a to ponavlja i sada, pozivajući na oprez, jer nema unaprijed upisanih bodova bez borbe i trke.

– Za Sesvete se spremamo uobičajeno, ali malo me smeta što se stvara klima kao da je utakmica sa Sesvetama već dobivena, bodovi osvojeni. Croatia Sesvete je dobra momčad, koja je stjecajem okolnosti u zadnja tri kola imala aktivan rezultat dva puta i u ta dva puta su imali isključenog igrača. Ima četiri pojačanja, iskusnog Čuturu iz Zagreba, iskusnog makedonskog reprezentativca Položanija, pa mladog reprezentativca BiH Slomića i Jukića, vrlo iskusnog igrača koji je dugo godina igrao za Osijek. Samo je stjecaj okolnosti što su u donjem dijelu tablice. Priželjkujem da igramo agresivno u Zagrebu kao što je nama igrao Inter Zaprešić u Koprivnici – kaže Petković.

Petković definitivno na lijevi bok stavlja Marasa, a, kaže, neće biti čudno dako u jednoj od idućih utakmica tamo osvane i junior Rožman, jer se naprosto nametnuo. Igrao bi već u Zagrebu sa Croatijom, ali odrađuje na ovoj utakmici tri juniorska žuta kartona. Kao što je već zamijenio Bilena Marasom, moguća je ”kozmetika” na desnoj strani vezne linije, pa bi se tamo mogao ponovno naći mladi Gregurina. Tako bi se u sastavu našlo pet (Rodić, Purić, Kokalović, Gregurina, Jajalo), a na klupi još dva mlada igrača (Tepurić, Delić), koji su nedavno potpisali prve profesionalne ugovore.

Slaven Belupo vjerojatno će nastupiti u ovom sastavu: Rodić – Purić, Kokalović, Lapić, Maras – Poldrugač – Šafarić, Posavec, Jajalo – Vručina, Jurić. Na klupi će biti Pelin, Tepurić, Nynkeu, Delić, Kresinger, Bilen.