12.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pitomača open

Počele prijave za međunarodno natjecanje u powerliftingu
P

Športska zajednica Općine Pitomača u suradnji s Općinom Pitomača i Powerlifting klubom Maksimum iz Pitomače organizira međunarodno natjecanje u dizanju utega u powerliftingu.

Ne propustite

Počele su i prijave za prvo natjecanje u kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza u 2017. godini, I. Pitomača Open u Powerliftingu i Benchpressu.

Sve će biti pod budnim okom krovne powerlifting organizacije IPF – EPF (Europske Powerlifting organizacije) što je veliko priznanje za dosadašnji rad svihpowerliftera pod okriljem Hrvatskog Powerlifting saveza.

Natjecatelji će moći nastupiti u dvije discipline powerlifting i bench press.

Prvog dana, u subotu 11. ožujka, održat će se natjecanje u Powerliftingu, a u nedjelju, 12. ožujka, održat će se natjecanje u benchpressu.

Powerlifting se sastoji od tri discipline: čučanj, benč press i mrtvo dizanje. Svatko ima tri pokušaja za dizanje unaprijed prijavljene težine. Natjecatelji su raspoređeni po dobi, spolu i težini. Pobjednici su oni koji podignu što veću težinu, odnosno opterećenje, a da pritom imaju na vaganju što manju tjelesnu masu.

Prema procjenama natjecanju će pristupiti preko 100 natjecatelja, što će biti do sada najveće državno natjecanje u tom sportu.

Luka Kovač i Mario Rengel kao voditelji Powerlifting kluba Maksimum iz Pitomače izjavili su kako se nadaju velikom odazivu svih mještana Općine Pitomača kao i okolnih općina da dođu podržati športaše koji nastupaju iz cijele hrvatske kao i iz inozemstva.

Predsjednik Hrvatskog powerlifting Saveza Danijel Škopec pozdravio je natjecanje i dao punu podršku Pitomačkog klubu u daljnjem razvoju ovog sporta kao i animiranju što više mladih za bavljenjem njime.

Općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić podržao je natjecanje te se čvrsto nada daljnjoj sportskoj suradnji Općine Pitomača, Športske zajednice Općine Pitomača i Powerlifting kluba Maksimum iz Pitomače.

Ulaz za sve gledatelje je besplatan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×