Pitomača open

Počele prijave za međunarodno natjecanje u powerliftingu

Športska zajednica Općine Pitomača u suradnji s Općinom Pitomača i Powerlifting klubom Maksimum iz Pitomače organizira međunarodno natjecanje u dizanju utega u powerliftingu.

12:42h
0
Foto: pitomaca.hr

Počele su i prijave za prvo natjecanje u kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza u 2017. godini, I. Pitomača Open u Powerliftingu i Benchpressu.

Sve će biti pod budnim okom krovne powerlifting organizacije IPF – EPF (Europske Powerlifting organizacije) što je veliko priznanje za dosadašnji rad svihpowerliftera pod okriljem Hrvatskog Powerlifting saveza.

Natjecatelji će moći nastupiti u dvije discipline powerlifting i bench press.

Prvog dana, u subotu 11. ožujka, održat će se natjecanje u Powerliftingu, a u nedjelju, 12. ožujka, održat će se natjecanje u benchpressu.

Powerlifting se sastoji od tri discipline: čučanj, benč press i mrtvo dizanje. Svatko ima tri pokušaja za dizanje unaprijed prijavljene težine. Natjecatelji su raspoređeni po dobi, spolu i težini. Pobjednici su oni koji podignu što veću težinu, odnosno opterećenje, a da pritom imaju na vaganju što manju tjelesnu masu.

Prema procjenama natjecanju će pristupiti preko 100 natjecatelja, što će biti do sada najveće državno natjecanje u tom sportu.

Luka Kovač i Mario Rengel kao voditelji Powerlifting kluba Maksimum iz Pitomače izjavili su kako se nadaju velikom odazivu svih mještana Općine Pitomača kao i okolnih općina da dođu podržati športaše koji nastupaju iz cijele hrvatske kao i iz inozemstva.

Predsjednik Hrvatskog powerlifting Saveza Danijel Škopec pozdravio je natjecanje i dao punu podršku Pitomačkog klubu u daljnjem razvoju ovog sporta kao i animiranju što više mladih za bavljenjem njime.

Općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić podržao je natjecanje te se čvrsto nada daljnjoj sportskoj suradnji Općine Pitomača, Športske zajednice Općine Pitomača i Powerlifting kluba Maksimum iz Pitomače.

Ulaz za sve gledatelje je besplatan.