Razgovor s liječnicima

Pod suncobranima od stručnjaka učite o menopauzi

14:16h
0
'Zdravstveni savjeti pod suncobranima' održat će se u petak na terasi ispred knjižnice // Foto: Arhiva Koprivnica.net
Zdravstveni susreti pod suncobranima // Ilustracija

U petak u 10.00 sati na terasi ispred knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska, održat će se još jedni Zdravstveni susreti pod suncobranima, u suradnji s Općom bolnicom Dr. Tomislav Bardek Koprivnica.


Tema o kojoj će se ovoga puta govoriti je – Kako preživjeti menopauzu? O ovoj će temi s prisutnima razgovarati Ivan Pavlović, dr. med. spec. gin. i Slavica Pirc, bacc. med. techn.

Perimenopauza utječe na svaku ženu drugačije. Simptomi mogu biti neprimjetni ili teški i mogu utjecati na život i odnose u obitelji i na poslu. U komunikaciji sa ženama važno je osigurati suvremena stajališta i informacije te ih prilagoditi individualnim potrebama, tako da žene imaju realna očekivanja i mogu donositi o sebi realne odluke.

Važna je edukacija žena o potrebi redovitih ginekoloških pregleda. Žene je potrebno pokušati naučiti da je vrijeme perimenopauze i menopauze vrijeme preporoda u životu jer se tada napokon može posvetiti sebi, baviti stvarima koje voli, a koje je ranije zbog obiteljskih i poslovnih obaveza često zanemarivala.

Isto tako, potrebna je edukacija žene o perimenopauzi kao o jednoj od faza u životu svake žene i da je na takav način treba što bolje i ljepše proživjeti.

čitam...