Podravka izgubila i u Ljubljani – s promašenim zicerima nije ni moglo bolje

19:27h
0
101113-krim

101113-krim-mIako se ukazivala mogućnost da se ”uhvati nešto” u Ljubljani, sve je nestalo zbog brojnih promašaja zicera, sedmeraca, uz kritiku da ostatak ekipe i klupa nisu znali iskoristiti fenomenalne obrane Ivane Jelčić. Krim – Podravka Vegeta 26:22 (12:12).

MARKETING EPODRAVINA.HR

A baš je i počelo na taj način, Jelčić je branila, Nikćević, Gaće i Tatari su ili promašivale ili pogrešno dodavale, i u 9. minuti bilo je 4:1 za Krim i trener Hrupec morao je zvati minutu odmora. Krim je pak djelovao na obranama izvanredne Jelene Grubišić i kontrama, jer vanjske, osim tri gola Lekić, nisu se iskazale. To je pripomoglo da Podravka Vegeta pred kraj poluvremena, u 28. minuti, za kratko dođe preko Tatari i u vodstvo od 11:12. No, poluvrijeme je završilo 12:12.

A u drugom poluvremenu Penezić, koja je u subotu slavila 25-i rođendan, kao da je čula kritiku i raspucala se. Do kraja je zabila pet golova. Podravka je promašila jako puno zicera, nije zabijala sedmerce, a usprkos tome u 57. minuti imala je fenomenalni rezultat: Krim je vodio samo s golom razlike, 22:21. No, onda su Penezić i društvo na greškama Koprivničanki povećavale vodstvo i na kraju je bilo četiri razlike, 26:22.

Zaslužena pobjeda Krima, Podravkine igračice borile su se, ali za utakmicu s takvim suparnikom previše su griješile. Zapravo nedozvoljivo griješile, pa dojam ne može biti dobar. Jedino izbornik Canjuga može trljati ruke: ima dvije sjajne golmanice, Grubišić i Jelčić nevjeroajtni su golmanski tandem. Penezić će biti udarna snaga reprezentacije iz vana, a, nažalost, iz Podravke Vegete ne možemo istaknuti ni jednu drugu reprezentativnu igračicu.

Györ je u Mađarskoj ”oderao” Zvezdu 33:22 i taj bi rezultat odgovarao Podravki – da je pobijedila. Nije, pa se tako oprostila od Kupa kupova i nastupa u europskim natjecanjima u siječnju.

UTAKMICA 5. KOLA D GRUPE LIGE PRVAKINJA

KRIM – PODRAVKA VEGETA 26:22 (12:12)

LJUBLJANA – Arena sportskog centra Stožice. Gledatelja: 3500. Suci: David Wyss i Kevin Zowa (obojica Švicarska). Delegat EHF-a Božidar Đurković (Srbija).

KRIM: Grubišić (18+2), Stefanišin (3+-); Zacsik, Guberinič, Vergeliuk 5, Mavsar 1, Varlec 2, Koren 1, Janković 2, Gregorc, Penezić 5, Čečkova 1, Zrnec 5, Lekić 4. TRENERICA: Marta Bon.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (-), Jelčić (23+2); Čović, Vukojević, Kožnjak, Petković 4, Zebić 4(2), Gaće 1, Milanović Litre 1, Vidak, Pasičnik 3, Tatari 3, Nikčević 4, Pušić 2(1). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Krim 2(0), Podravka Vegeta 7(3).

ISKLJUČENJA: Krim 6 minuta (Janković 2+2, Varlec 2), Podravka Vegeta 10 minuta (Nikčević i Milanović Litre 2+2, Pasičnik 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Grubišić (Krim).

čitam...