prva hrl za žene

Podravka Vegeta gostovanjem kod novih prvoligašica u Osijeku kreće u obranu naslova nacionalnog prvaka

Naslov prvakinja brani Podravka Vegeta, a i ove će sezone najvjerojatnije najžešća konkurencija biti zagrebačka Lokomotiva. 

20:00h
0
Rk Podravka - Rk Craiova
Foto: Ivan Brkić

Rukometašice Podravka Vegete sjajno su izborile Ligu prvakinja pobjedom protiv Craiove, a sada je vrijeme da prebace fokus na nacionalno prvenstvo. Ono počinje ovog vikenda, a Podravka će putovati u Osijek kod novih prvoligašica istoimenog kluba.

Prema pisanju HRS-a, Ostanak na kraju prošle sezone nisu uspjeli izboriti Ivanić, Dugo Selo ’55 i Petason Vranjic pa će se tako najvišem rangu ženskog klubpskog rukometa priključiti tri nova kluba. Kroz natjecanja u 2. HRL pravo nastupa u ligi više izborili su RK Dalmatinka, ŽRK Murvica i ŽRK Osijek. Dalmatinka i Murvica osvojili su prvo mjesto u 2. HRL jug, odnosno zapad.

Osijek je bio drugoplasirani u 2. HRL sjever, no budući da je prvoplasirana Zelina odustala od natjecanja Osijek je stekao pravo nastupa u 1. HRL.

Naslov prvakinja brani Podravka Vegeta, a i ove će sezone najvjerojatnije najžešća konkurencija biti zagrebačka Lokomotiva.

Susreti prvog kola 1. HRL za žene na rasporedu su 15. i 16. rujna, Podravka će svoj igrati sutra, odnosno 15. rujna.

 

 

Loading...