Podravsko more dobiva stari sjaj // Bogat program Festivala Showderica 26. i 27. srpnja

14:18h
0
Detalj s konferencije za novinare u prostorijama županije // Foto: www.kckzz.hr

Tema konferencije za novinare koja je danas, 3. lipnja održana u zgradi Koprivničko-križevačke županije bila je najava dvodnevnog festivala SHOWderica, koji će organizirati Udruga športske rekreacije podravskih studenata. Festival je zakazan za 26. i 27. srpnja, a njegov će se bogat program odvijati na području jezera Šoderica, s jednim od glavnih ciljeva da se Podravskom moru bar donekle pokuša vratiti nekadašnji sjaj te da se Šoderica ponovno uvrsti na turističku kartu Hrvatske.

– Već prošle godine nam se, kad smo pripremali proračun županijske Turističke zajednice, kao izazov nametnula Šoderica te smo u suradnji s Općinom Legrad i Općinom Drnje postigli koncenzus da ćemo zajedno raditi na iskorištavanju tog, za sada, nažalost neiskorištenog potencijala. Festival SHOWderica je također jedna od iskri za koju se nadamo da će zapaliti vatru interesa za Šodericu – uvodno je rekao Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije.

Sam projekt je predstavio predsjednik Udruge športske rekreacije podravskih studenata Ivan Kičinbaći, a riječ je o dvodnevnom festivalu, koji će između ostaloga obuhvatiti i odbojkaški turnir na pijesku, igre na vodi, glazbene nastupe i razne animacije, ekološke radionice, kino na otvorenom, koncerte, izložbe i još mnogo toga. Važno je napomenuti da se još uvijek u program mogu uključiti sve zainteresirane udruge, a i dalje su dobrodošli volonteri koji će pomoći u samoj organizaciji.

– Ideja za ovaj projekt je došla od činjenice da na jezeru trenutno nema popratnih sadržaja koji bi privukli turiste i posjetioce, a ovim festivalom nastojimo svima pokazati da Šoderica još uvijek ima potencijala biti glavna turistička destinacija županije. Smatramo kako festival može doprinijeti jačanju imidža županije, povećanju broja turista, revitalizaciji zapuštenog turističkog mjesta te kreiranju percepcije perspektivne turističke destinacije – objasnio je Kičinbaći.

Sam projekt festivala su podržali i Koprivničko-križevačka županija, županijski Turistička zajednica, Grad Koprivnica, koprivnička Turistička zajednica i Općina Legrad te brojne udruge. Osim spomenutog festivala, 26. lipnja bit će organizirano i čišćenje jezera i terena za mini golf.

Ideju i inicijativu podravskih studenata pozdravio je direktor Turističkog ureda županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc te je i sam pozvao sve ostale koji imaju slične ideje neka im se obrate.

– Jako nam je drago da se Udruga športske rekreacije podravskih studenata aktivno uključila u revitalizaciju Šoderice te im zahvaljujem što će utrošiti svoje vrijeme, znanje pa čak i novac da bi napravili nešto za zajedničko dobro – istaknuo je Mihevc, kao i da su planovi Turističke zajednice u vezi Šoderice ozbiljni, o čemu govori i to što je u njenom proračunu u svrhu uređenja jezera odvojeno 100.000 kuna.

Više o samim planovima i aktivnostima koje se provode na Šoderici govorio je i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

– Zahvaljujem na podršci koju smo dobili u Županiji i moram reći da je nekoliko projekata već u fazi realizacije, a nekoliko njih se pokreće. Kroz 10-ak dana će biti otvoren i dugoočekivani vodovod na Šoderici, a započeli smo i s projektom uređenja plaže, za koji smo dobili i 150.000 kuna od Turističke zajednice Hrvatske, koji bi tijekom ove sezone trebao biti dovršen – kazao je Sabolić.

Nabrojio je i kako će se još ove godine urediti košarkaški i odbojkaški tereni, bit će moguće iznajmiti kanu, a svakako je jedan od zanimljivijih projekata i adrenalinski park, čiji bi se prvi obrisi trebali nazrijeti već kroz mjesec dana.

čitam...