DRUGI SASTANAK

Podravsko-prigorske udruge kroz projekt rade na unaprjeđenju života osoba s intelektualnim teškoćama

Voditeljica Iva Avirović upoznala je predsjednice udruga Kristinku Štefan, Nevenku Fuchs i Tamaru Premuš s aktivnostima provedenim od zadnjeg sastanka te s planovima za budućnost.

11:47h
0
Foto: Udruga Mali princ

Drugi sastanak projektnog tima projekta Pružanje usluga osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji održan je jučer.

Projekt provodi Udruga Mali princ Đurđevac u partnerstvu s Udrugom Latice iz Koprivnice i Udrugom Maslačak Križevci. Voditeljica Iva Avirović upoznala je predsjednice udruga Kristinku Štefan, Nevenku Fuchs i Tamaru Premuš s aktivnostima provedenim od zadnjeg sastanka te s planovima za budućnost.

Kroz navedeni projekt, financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II, od 20. ožujka provodi se osobna asistencija, odnosno potpora u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja za deset korisnika, osoba s intelektualnim teškoćama. Cilj je unaprjeđenje života, socijalno uključivanje u zajednice i sprečavanje institucionalizacije.