0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pohvale Dječjem gradskom vijeću i akciji za romsku djecu
P

Ne propustite

Obilježena 20. obljetnica Konvencije o pravima djece i 10. godišnjica akcije Gradovi i općine prijatelji djece

U okviru obilježavanja dviju značajnih obljetnica – 20 godina Konvencije o pravima djece i 10 godina akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, u Zagrebu je 20. i 21. studenoga 2009.g održan 5. susret Dječjih vijeća Hrvatske te tradicionalno godišnje Savjetovanje koordinatora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece.

Ovom značajnom skupu kojeg su podržali dječja pravobraniteljica Hrvatske, UNICEF i grad Zagreb, prisustvovala je i delegacija grada Koprivnice koju je predvodio dječji gradonačelnik Ivan Orehovec. U zapaženoj prezentaciji Ivan Orehovec predstavio je dosadašnji rad Dječjeg gradskog vijeća Koprivnice te podijelio razglednice iz Koprivnice s navedenim brojnim aktivnostima koje se provode u gradu s ciljem sustavne brige i skrbi o djeci, te unapređenja njihove participacije. Usto na radionicama namijenjenim dječjim vijećnicima, Ivan je prezentirao projekt besplatnih gradskih bilježnica za svu osnovnoškolsku djecu, primjerke kojih su djeca razgrabila u mahu.

Dječjem gradskom vijeću Koprivnica uručena je Pohvala za sudjelovanje na Natječaju za Naj-dječji projekt Dječjih vijeća Hrvatske s temom kostimirani dječji disko, dok je Grad Koprivnica dobio također Pohvalu za provedenu Naj-akciju u 2009. godini namijenjenu djeci, s tematikom integracije romske djece u školsku sredinu pod nazivom “Živimo različito, govorimo različito – želimo istu šansu”, a koja se provodi u okviru Osnovne škole “Braća Radić” u Koprivnici.

Na svečanosti su proglašeni i novi gradovi i općine – dobitnici počasnog naziva “Prijatelj djece”. Sredinama koje su se orijentirale prema sustavnoj brizi i zaštiti djece, promicanju dječjih prava i uvažavanju dječjeg mišljenja i sudjelovanja pridružili su se Čazma,Dugo Selo, Križ, Slavonski Brod i Šibenik . Tako se broj svjetionika za dobrobit djece u Hrvatskoj, kako su prisutni nazvali gradove i općine nositelje počasnog naziva “Prijatelj djece”, a koji Grad Koprivnica ima od 2007. godine, pove-ćao na ukupno 24.

-S ovog smo susreta otišli ponosni jer iz svega što smo vidjeli i čuli možemo zaključiti da Koprivnica stoji uz bok najrazvijenijim gradovima u Hrvatskoj. Po broju, raznovrsnosti i kvaliteti projekata i aktivnosti za djecu u samom smo vrhu mreže hrvatskih gradova prijatelja djece, mnogi žele učiti na našim iskustvima, pa s pravom možemo reći da je naš grad ne samo prijatelj djece nego i odraslih- ističe Helena Hećimović predsjednica koprivničkog koordinacijskog odbora Gradovi i općine prijatelji djece.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Divna prigoda

FOTO Biskup Radoš krstio peto dijete u obitelji Seleš, Ivana i Ivan: Izazovno je imati veliku obitelj, a djeca su stvarno najveće bogatstvo

Advent je u župi svetog Jurja u Đurđevcu počeo na najljepši mogući način, krštenjem petog djeteta u obitelji Ivane...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti