PROJEKT od 15 milijuna

POHVALNO U zgradi Gradske uprave 30-ak osoba s invaliditetom dobit će novi dom

Društvo djeluje od 1981. godine, trenutno ga čini 18 djelatnika te 600 članova.

13:00h
0
Foto: Grad Đurđevac

Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac s Gradom Đurđevcom prošle godine na poziv Europskog fonda za regionalni razvoj prijavilo je projekt Centra za osobe s invaliditetom Đurđevac vrijednosti od oko 15 milijuna kuna. Na službenim gradskim stranicama stoji kako je stigla odluka da je projekt prošao ocjenu kvalitete. Uskoro se očekuje potpis ugovora.

Plan je organizirati, navodi gradsko vodstvo, poludnevni i cjelodnevni boravak kako bi osobe s invaliditetom koje će nastaviti život u svojim obiteljima na ovaj način dobile mogućnost kvalitetno provesti vrijeme uz brojne radionice i aktivnosti, čime će odgoditi trajni odlazak u dom. Usluga dnevnog boravka uključuje osiguran prijevoz, prehranu, rekreaciju, opću njegu, kreativno provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih vještina, neformalno druženje s drugim korisnicima i poslijepodnevni odmor. Uključena je i nabava vozila prilagođenog osobama s invaliditetom.

– Projektom bi se uredio dio zgrade Gradske uprave u centru grada kako bi ona bila pogodna za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom. Tako će minimalno 30 osoba dobiti novi dom te će im se uz povremenu stručnu i drugu pomoć omogućiti visoka razina neovisnog življenja i društvena integracija u urbanoj zoni okruženoj svim sadržajima – rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Spomenuto društvo djeluje od 1981. godine, trenutno ga čini 18 djelatnika te 600 članova. Vodi brigu o potrebama i pravima osoba s invaliditetom, zastupajući interese osoba s invaliditetom. Pritom, stoji na stranicama grada, rade u dotrajalom prostoru kojim ne mogu širiti i povećati raznolikosti pružanja usluga.

Foto: Ivan Balija
Hrvoje Janči // Foto: Ivan Balija

– Ovim projektom pridonijet će se povećanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Gradska uprava i ostale službe još se ove godine sele u bivšu zgradu MUP-a koja se trenutno obnavlja. Time će trenutni prostor gradske uprave ostati slobodan za novu namjenu, za budući Centar za osobe s invaliditetom Đurđevac. Projektom će se unaprijediti usluge koje pruža udruga, a odrasle osobe s invaliditetom imat će organizirani smještaj, dok će stariji i nemoćni biti korisnici usluge dnevnog boravka – izjavio je Janči.

Loading...