Spremljeni iza rešetaka

Policija prokljuvila lažne masere koji su pelješili bakice

19:11h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Žena je električnim masažerom masirala oštećenu, dok je muškarac ‘operirao’ po kući te iz ormara otuđio novčanik s novcem i dokumentima.

U posljednje vrrijeme svjedoci smo sve češćih prijevara starijih ljudi, koji zbog svoje naivnosti ostaju bez svojih ušteđevina.

No jedna je skupina prevaranata svoj biznis završila i trenutno se nalaze iza rešetaka.

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje tijekom kojega su prokljuvili lažne masere i medicinske djelatnike koji su ‘pelješili’ starije osobe.

Riječ je o dvije žene starosti 28 i 20 godina te njihovom kompanjonu, 37–godišnjaku. Ovi su prevaranti s područja Virovitičko–podravske i Zagrebačke županije, a biznis im nije dugo cvao.

Sumnja se da su 2. ožujka oko 13 sati u Lemešu Križevačkom iz kuće starice (74) otuđili nakit.

Ženske osobe predstavile su se kao djelatnice koje su došle provjeravati kartice dopunskog zdravstvenog osiguranja i korištenje lijekova.

Pružile su bakici uslugu masaže i tijekom boravka u kući iskoristile njenu nepažnju te je ostala oštećena za nekoliko tisuća kuna.

Ujedno, sumnja se da su se 28–godišnjakinja i 37–godišnjak, 7. ožujka oko 8.30 sati u Bočkovcu predstavili starici (72) kao medicinski djelatnici.

Žena je električnim masažerom masirala starucu, dok je muškarac ‘operirao’ po kući te iz ormara otuđio novčanik s novcem i dokumentima. I ova je vlasnica je oštećena za nekoliko tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.

čitam...