Ponuda za otkup knjiga i časopisa u 2013. godini

08:13h
0

Ministarstvo kulture na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine” br. 47/90, 27/93 i 38/09) i članaka 2. i 3. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine” br. 69/12) objavilo je na web stranici Ministarstva kulture (www.min-kulture.hr) Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga i časopisa u 2013. godini.


Ministarstvo kulture otkupljivat će KNJIGE domaćih izdavača i to:

– djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu, znanost i umjetnost
– djela suvremene domaće književnosti i publicistike
– kvalitetni prijevodi suvremene svjetske književnosti, znanosti i umjetnosti.

Ministarstvo kulture neće otkupljivati udžbenike, priručnike te ponovljena i komercijalna izdanja. Otkupljivat će se izdanja koja zadovoljavaju standarde kulture knjige objavljena tijekom 2012. i 2013. godine, a koja Ministarstvo kulture dosad nije otkupilo.

Otkupljivat će se izdanja samo onih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige.

Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju pravne osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj i autori vlastitih izdanja koji su državljani Republike Hrvatske. Neće se otkupljivati izdanja nakladnika koji nisu dostavili obvezne primjerke Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Neće se otkupljivati primjerci časopisa koji su na dan prijave na ovaj Javni poziv stariji od 4 mjeseca. Ostale podatke o javnom pozivu možete naći na stranicama Ministarstva kulture.

izvor: Koprivnica.hr

čitam...