Originalni i glasni

Povratak hard rock legenda, Nervni slom ove subote u Gradskom parku

Sudionici su mnogih koncerata i festivala nastupajući uz mnoga afirmirana imena tog vremena poput Drago Mlinarec Banda, Parnog valjka, Aerodroma, Boe, Patrola, Drugog načina, Pankrta, Riblje čorbe, Paklene pomorandže...

13:35h
0

Prvi koprivnički autorski hard rock band ove godine obilježava 36 godina od svog prvog koncerta održanog na paviljonu Gradskog parka.

Rock dinosauri Nervni slom prva su koprivnička autorska hard rock grupa osnovana krajem 1979. od strane Ninković Josipa na gitari i Draksler Tihomira na basu.

Početkom 1980. priključuje im se Darko Budna na vokalu, a kasnije i kao gitarist. U početku sviraju obrade bendova Deep Purple, Rainbow, Bad Company, Free no ubrzo počinju s izvođenjem autorskih pjesmi.

Dio su legendarne kompilacijske kasete KC rock 82, a do sredine 80-ih bili su najaktivniji koprivnički rock band. Sudionici su mnogih koncerata i festivala nastupajući uz mnoga afirmirana imena tog vremena poput Drago Mlinarec Banda, Parnog valjka, Aerodroma, Boe, Patrola, Drugog načina, Pankrta, Riblje čorbe, Paklene pomorandže…

Nakon desetogodišnje pauze 1998 originalni osnivački trio uz pomoć poznatog koprivničkog glazbenog para Miroslava i Gordane Evačić snimaju demo CD Bilo je i vrijeme te u vlastitoj produkciji i spot za pjesmu Prodao sam dušu.

Iste godine izlaze i na CD kompilaciji KC rock 98 u izdanju Šarenog dućana, nešto kasnije i na CD kompilaciji koprivničke Radio Drave. Grupi se tada pridružuje Damir Ivić s kojim snimaju pjesmu Odlazim te nastupaju na promociji KC rock 98 u koprivničkoj Kugli i u živo na RTL Televiziji u Zagrebu.
Krajem 2016. godine, nakon duge pauze, okupljaju se za koncert u klubu Route 66 u Zagrebu, a stalni član grupe postaje bubnjar lgor Vidaković.
Koncert će se održati u Gradskom parku na paviljonu s početkom u 17 sati.

čitam...