gotove prijave

Poznati su najvjerojatniji sastavi županijskih liga, evo tko je promoviran u viši rang

Velik je teret na tajniku našeg županijskog nogometnog saveza Danijelu Lončaru jer njega svi zovu, njemu svi pišu, njemu se šalju prijave, on sve mora ispunjavati, a osim županijskih liga, Koprivničko-križevački savez još uvijek vodi brigu i o međužupanijskoj, Četvrtoj HNL.

15:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Svim zaljubljenicima u nogomet koji budno prate recentna događanja oko sastava nogometnih liga jasno je kako će proći još nekoliko tjedana dok nećemo znati konačan sastav svake od liga. Zasad je sigurno kako će se Četvrta ŽNL ukinuti na jednu sezonu te će postojati dvije Treće ŽNL, podijeljene teritorijalno, u koje će biti uključeni klubovi iz dosadašnje Četvrte ŽNL.

Velik je teret na tajniku našeg županijskog nogometnog saveza Danijelu Lončaru jer njega svi zovu, njemu svi pišu, njemu se šalju prijave, on sve mora ispunjavati, a osim županijskih liga, Koprivničko-križevački savez još uvijek vodi brigu i o međužupanijskoj, Četvrtoj HNL. No, i mi smo ga nazvali da ga pitamo za novosti.

Oni klubovi koji su imali mogućnost morali su se službeno izjasniti imaju li želje i ambicije ići u viši rang. Naime, situacija s koronavirusom i prekidom prvenstava dala je priliku mnogima da pokušaju nešto više.

NAJVJEROJATNIJI SASTAV LIGA

Tako se za Četvrtu HNL prijavio legradski Graničar, o čemu smo pisali OVDJE. Postojala je i mogućnost da se Tehničar iz Cvetkovca spusti iz Treće HNL Sjever u Četvrtu zbog nedovoljnog broja mlađih uzrasta, no ti su problemi u međuvremenu riješeni i Mađarićevi dečki i iduće bi sezone trebali igrati u trećem rangu hrvatskog nogometa.

Unatoč prvotnim razmišljanjima, u imbriovečkom Borcu se nisu odlučili na viši rang, već će ostati u Prvoj ŽNL.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Četvrtu HNL tako će u nadolazećoj sezoni igrati Ferdinandovac, Pitomača, Garić, Dinamo Predavac, Slatina, Zdenka, Tomislav Drnje, Daruvar, Suhopolje, Tehnika Koprivnica, Mladost Kloštar Podravski, Čazma, Bilogorac Veliko Trojstvo i Graničar Legrad. Posljednja dva su najnoviji članovi lige.

Legrad ima samo jedan mlađi uzrast, no do početka nove sezone trebali bi riješiti i taj problem. Iz Virovitičko-podravske županije nitko se nije prijavio za Četvrtu HNL.

U Prvu ŽNL će umjesto Graničara iz Legrada ući prvoplasirana momčad Druge ŽNL, Sloga iz Koprivničkog Ivanca koja je tako ostvarila zacrtani cilj i vratila se u prvi razred županijskog nogometa. Njeno mjesto u Drugoj ŽNL zauzet će GOŠK iz Gotalova, prvoplasirana momčad Treće ŽNL.

Već smo pisali kako u idućoj sezoni neće postojati Četvrta ŽNL, već će se formirati dvije Treće ŽNL, podijeljene teritorijalno. Tako bi trebalo biti jednu sezonu, a dalje će vidjeti s klubovima kakve su reakcije, postoji mogućnost da tako ostane i u idućim sezonama.

Treća ŽNL dijelila bi se na koprivničku i križevačku stranu, s tim da bi Bilogora iz Gornje Velike pripala na koprivničku ‘polovicu’. Osim Bilogore, u koprivničkoj Trećoj ŽNL bilo bi devet klubova iz Koprivnice i njene okolice plus tri s đurđevačkog kraja, Mičetinac, Novo Virje i Kozarevac.

Jeste li zadovoljni najvjerojatnijim sastavom liga?

čitam...