Projekt Podravke i Gammachefa

Predstavljamo robota-kuhara koji priprema jela umjesto vas, prema omiljenom receptu

15:17h
0
Kuhanje s robotom // Foto: Podravka

Gammachef automatski priprema ukusna jela u jednom loncu, dodajući hranu i sastojke iz spremnika prema unaprijed zadanom digitalnom receptu.

U Klubu Gastronomada u Zagrebu predstavljeno je strateško partnerstvo Podravke i Gammachefa na inovativnom projektu robota-kuhara koji predstavlja revoluciju u pripremi hrane.

Gammachef, čiji su idejni začetnici i osnivači Dražen Drnas i Đulijano Nola, razvio je inovativnu robotsku tehnologiju koja je u mogućnosti automatski skuhati obrok u jednom loncu.

Kako su istaknuli, pokrenula ih je strast prema hrani i strast prema tehnologiji, a tako je nastao robot-kuhar koji kuha jelo prema stvarnom, omiljenom receptu potpuno jednako kao što to činimo sami u svojim kuhinjama.

Prisutni na predstavljanju Gammachefa u to su se mogli i uvjeriti kušajući rižoto koji su istovremeno pripremali robot-kuhar i pravi chef Mišel Tokić.

Na predstavljanju projekta robota-kuhara // Foto: Podravka

Podravka, u skladu s vlastitom inovacijskom strategijom i strategijom rasta, kontinuirano istražuje mogućnosti suradnje sa start-upovima. Budućnost pripremanja i konzumiranja hrane globalni je izazov, a Gammachef je upravo u tom segmentu ponudio inovaciju i disrupciju, što je Podravka prepoznala i strateški podržala. Podravka je uložila u projekt Gammachef te je uključena u razvoj jednokratnih spremnika hrane i sastojaka za pripremu jela u Gammachefu.

– Ulaganje u Gammachef je prvo ulaganje Podravke u start-up, s ambicijom da nastavimo ulaganja u perspektivne projekte ovog tipa, svjesni i potencijalnih rizika s obzirom na nepredvidivost i neizvjesnost koje su uvijek prisutne na otvorenom tržištu. Gammachef je kompanija koja je ponudila inovaciju i disrupciju u pripremi hrane, što i jest u našem fokusu i čvrsto vjerujemo kako će i tržište to prepoznati – istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Kako kuha robot // Foto: Podravka

Đulijano Nolo, osnivač Gammachefa, rekao je kako su ponosni na partnerstvo s Podravkom, liderom u prehrambenoj industriji koja prepoznaje važnost inovacija za konkurentnost i razvoj.

– Gammachef je rezultat naše vjere u učenje i razmjenu znanja. Ako ste strastveni u kuhanju i dijeljenju recepata, sviđat će vam se činjenica da Gammachef nije zatvoren stroj. Naša misija je pomoći vam da spremite jelo prema vašem omiljenom receptu, ali ovaj put pomoću Gammachefa. Jednom kada je recept stavljen u digitalni oblik, možete ga dijeliti sa prijateljima koji kasnije mogu skuhati obrok prema tom istom receptu – ispričao je on te dodao kako je slijedeći korak sklapanje suradnje s tehnološkim partnerom, primjerice proizvođačem kuhinjskih i kućanskih aparata koji će podržati daljnji razvoj tehnologije i komercijalizaciju Gammachefa.

čitam...