Predstavnicima američke tvrtke Boston Scientific predstavljene mogućnosti za ulaganje na području Županije

11:34h
0
Predstavnicima američke tvrtke Boston Scientific predstavljene mogućnosti za ulaganje na području Županije

U petak, 15. srpnja 2011. župan Darko Koren, sa suradnicima dožupanom Darkom Sobotom i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijanom Štimcem, primio je predstavnike kompanije Boston Scientific iz SAD-a. Posjetu su ispred kompanije nazočili predsjednik za Europu, Bliski Istok i Afriku Frederick D. Hrkac i direktor za Srednju/Istočnu Europu John Alilovic.

Boston Scientific je vodeća svjetska kompanija usmjerena na inovativne medicinske uređaje i procedure sa sjedištem u gradu Natick u saveznoj državi Massachusetts, a zapošljava preko 25 tisuća ljudi diljem SAD-a, Europe i Bliskog Istoka te Afrike i Azije. Kompanija ima prodajna predstavništva u preko 40 država s ukupno 17 proizvodnih pogona diljem svijeta. Proizvodnja kompanije Boston Scientific u Europi smještena je u Irskoj u kojoj zapošljava preko 5 tisuća ljudi, dok na području Europe, Bliskog Istoka i Afrike ostvaruje godišnji prihod od 1,8 milijardi dolara, sa 1650 zaposlenih u prodajnim predstavništvima.

 

Tijekom sastanka predstavnici kompanije Boston Scientific predstavili su kompaniju koja proizvodi portfolio od preko 13 tisuća proizvoda, a neki od najpoznatijih su stent i pacemaker. Pročelnik Marijan Štimac predstavio je mogućnosti za ulaganje na području Koprivničko-križevačke županije, te je tom prilikom razmatrana i mogućnost osnivanja call centra za kompaniju Boston Scientific na području Županije sukladno njihovom interesu. Župan Koren je predstavnicima ove velike tvrtke poručio da su kao investitor dobrodošli u poduzetničke zone Podravine i Prigorja.