ANONIMNO

Primili smo pismo čitateljice o nelegalnom domu u Legradu: Naša je baka oživjela, da postoji problem sigurno bi rekla

Slažem se da reda mora postojati, da se pravila moraju poštivati, ali iz našeg iskustva s predmetnim domom, nije sve crno, i mogu potvrditi da je naše iskustvo do sada samo pozitivno, napisala je čitateljica.

12:16h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u današnjem je priopćenju naveo kako je inspekcija Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provela nadzor te utvrdila kako se u objektu u Legradu – u kojemu su nelegalno smještene starije i nemoćne osobe i kojemu je zabranjen rad prije pet godina – nalazi 36 štićenika i rade četiri zaposlenika.


Nedugo zatim, obratila nam se čitateljica glede upravo ove teme o kojoj se posljednjih dana mnogo govori. Njezino anonimno pismo prenosimo u cijelosti.

– Obraćam vam se na temu nelegalnog obiteljskog doma u Legradu. Naša baka (suprugova majka) je korisnica tog doma i tamo je na smještaju više od godinu dana. Iako se eto ispostavilo da nije registriran, to nije nikako utjecalo na skrb, barem prema našem iskustvu. Naša baka je u tom domu ponovo oživjela, to bi bio najbliži opis. Ona je osoba koja je veći dio života živjela sama i postala je poprilično introvertirana osoba, u tom domu se ponovo socijalizirala. Zahvaljujući brizi i angažiranosti vlasnika doma, naručena je u ortopedsku kliniku u Lovranu zbog problema s koljenom, a u Zagrebu su svi ortopedi doslovce digli ruke, jer je “prestara” sa svojih tada 75-76 god.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Od smještaja u dom njena anemija je gotovo nestala, što govori i da je prehrana uravnotežena i pod kontrolom je redovnog uzimanja lijekova i terapije. Baka je mentalno potpuno suvisla i da postoji ikakav problem ili nebriga, zasigurno bi nam to rekla, jer je baka osoba koja ne trpi ama baš ništa. Pogotovo imajući u vidu, da ima svoj stan u koji se uvijek može vratiti. Cilj ovog mog javljanja je da gledamo širu sliku, ne samo crno-bijelo. Slažem se da reda mora postojati, da se pravila moraju poštivati, ali iz našeg iskustva s predmetnim domom, nije sve crno, i mogu potvrditi da je naše iskustvo do sada samo pozitivno – napisala je čitateljica.

čitam...