Prodan “Spice” Podravkin paket dionica, Vitković zadovoljan

15:54h
0
Miroslav Vitković

Jučerašnjom transakcijom zadovoljni su u Podravki jer je tržište pokazalo da cijeni ovu kompaniju, rekao je za Radio Dravu predsjednik Uprave Miroslav Vitković istaknuvši kako će Podravki sad biti lakše jer je riješen faktor neizvjesnosti financijske i investitorske javnosti:

„Mislim da je to dobra stvar za Podravku. Drago mi je isto tako što su fondovi pokazali taj interes i mislim da su dobro uložili jer je Podravka zdrava kompanija i sigurno da u perspektivi će to biti dobro ulaganje.“

Po prosječnoj cijeni od 312,87 kuna  više od tri četvrtine dionica kupili su domaći mirovinski i investicijski fondovi a tek 1,13% strani investitori. No kako je postignuta cijena dionice  bliža 300 nego 400 kuna, Podravka bi trebala poprilično izdvojiti da namiri OTP banci razliku  u dogovorenoj cijeni dionice. No Vitković ističe da slijede novi pregovori s mađarskim bankarima jer u Podravki ugovore koji su predmet istraga, a temeljem kojih bi im koprivnička kompanija trebala isplatiti razliku u cijeni – ne smatraju legalnima. 

„Ja se nadam da ćemo uspjeti se s OTP-om dogovoriti.  Prema tome, zadnja instanca je sudski spor ali vidjet ćemo u kojem smjeru će ići razgovori.“

Izgleda tako da će odnosi snaga u koprivničkoj kompaniji ostati isti, a umjesto mogućeg masovnog otpuštanja radnika za očekivati je značajniji rast Podravke u Rusiji i Turskoj, te racionalizaciju tvornice u Poljskoj.

tekst: Radio Drava