14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Odluka

Produljene još dvije mjere, i dalje nema zadržavanja na ulicama niti javnog prijevoza
P

Koji će to točno period biti kada će se učenici vraćati u škole, to ovisi o epidemiološkoj situaciji i o dogovoru vlade i stožera, rekao je na današnjoj konferenciji Krunoslav Capak.

Ne propustite

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je posebno naglasio dvije važne odluke koje se produljuju sve do 4. svibnja.

– S obzirom na to da su istekle, produžuju se dvije donesene odluke, kojima se i dalje produžavaju mjere strogog ograničavanja zadržavanja na javnim prostorima i ulicama te se produžuju mjere o privremenoj obustavi javnog prometa – rekao je ministar Božinović te naglasio da će tako biti sve do 4. svibnja.

Hoće li građanima biti jasno rečeno kada se relaksiraju mjere, kojeg datuma, pitanje je koje je danas postavljeno Nacionalnom stožeru.

– Hrvatska ima strategiju koja je pokazala vrlo dobre rezultate, nije brzala s nikakvim datumima, jer danas reći da ćete s nečim početi 11. svibnja nije dobro. Vlada promišlja kojim redoslijedom bi trebalo nešto pokrenuti, i o tome će riječ dati struka. Više puta je naglašeno da će vlada izaći s jednim hodogramom, i mislim da će u četvrtak na sjednici biti nešto na tom tragu. Morate biti svjesni da smo u epidemiji, potpuno nam je jasno da će se ići u ekonomsku aktivaciju – rekao je Božinović.

Podsjetimo, jučer su produžene još tri mjere koje su donesene prije mjesec dana, a kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Kako je naveo ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, produljuju se mjere vezane za održavanje pogreba, sklapanje brakova i zatvaranje dječjih i sportskih igrališta, a kao i maloprije spomenute dvije odluke, produljuju se do 4. svibnja.

Podsjetimo, mjere vezane uz brakove i vjenčanja propisuju da se oni održavaju u najužem obiteljskom krugu, uz poštivanje svih mjera održavanja distance. Što se tiče igrališta, ona su zatvorena kako bi se spriječilo okupljanje većeg broja osoba, kao i što se tiče kafića i drugih ugostiteljskih objekata.

Koji će to točno period biti kada će se učenici vraćati u škole, to ovisi o epidemiološkoj situaciji i o dogovoru vlade i stožera, rekao je na današnjoj konferenciji Krunoslav Capak.

– Ako bude kontinuirano dobra situacija, razgovarat ćemo o tome. S obzirom na to da ova e-škola ide dobro, mišljenja smo da se neki ni ne trebaju vraćati u škole. O maturantima i djeci s poteškoćama kojima su potrebni asistenti u nastavi ćemo razgovarati – rekao je Capak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

[FOTO/VIDEO] TEŠKA NESREĆA Tri automobila sudarila se u Čakovečkoj, ima ozlijeđenih

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije u Čakovečkoj ulici u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarila su se tri automobila u blizini...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×