ZAŽELI

Projektom Pomoć je moć zaposlit će se 15 žena iz ranjivih skupina koje će brinuti za starije ljude iz pet općina

Cilj projekta je zaposliti žene iz ranjivih skupina koje su dugotrajno nezaposlene, njih 15, u brizi starijih i nemoćnih ljudi kao potporu cjelokupnoj zajednici.

11:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Danas je predstavljen europski projekt Pomoć je moć, kao nastavak projekta Zaželi – program zapošljavanja žena, čiji je nositelj općina Legrad. Cilj projekta je zaposliti žene iz ranjivih skupina koje su dugotrajno nezaposlene, njih 15, u brizi za 90-ak starijih i nemoćnih ljudi.


Stručnu pomoć u pripremi i provedbi ovog projekta pružila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, kao i Koprivničko-križevačka županija.

– Na području županije živi dosta starijih osoba koje nisu u institucionalnom smještaju i trebaju potporu u svakodnevnom životu. Zaposlili smo nekoliko nezaposlenih žena, pa je to i dvostruka korist. Nadam se da će potpisivanje ovog ugovora potaknuti i druge općine kako bi se prijavile za nastavak pružanja usluga – rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija

Nositelj projekta je općina Legrad.

– Nažalost, sve je više starog i nemoćnog stanovništva i takva usluga nam je prijeko potrebna. Nije nam samo važno da se žene iz ranjivih skupina zapošljavaju, već nam je bitna i druga sastavnica projekta, a to je skrb o starijima i nemoćnima koja se pokazala vrlo učinkovitom – poručio je načelnik općine Legrad Ivan Sabolić.

Foto: Ivan Balija
Ivan Sabolić // Foto: Ivan Balija

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Centri za socijalnu skrb Koprivnica i Đurđevac, općine Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac i Koprivnički Ivanec.

Ukupna vrijednost projekta je 1.392.977 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Foto: Ivan Balija
Melita Birčić // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...