Ludensove “Žene u crvenom” otvaraju 21. Festival glumca

07:30h
0
Detalj s predstave

Predstava “Žene u crvenom” Davora Špišića, a u režiji Franke Perković te produkciji Ludens teatra otvara ovogodišnji 21. Festival glumca. Ovogodišnji će se festival održavati u Slavoniji od 16. do 24. svibnja, a nastup na njemu, kao i njegovo otvaranje, veliko je priznanje koprivničkom kazalištu. Naime, između ogromne konkurencije, na festivalu će se moći vidjeti tek 16 odabranih predstava iz cijele zemlje.

 

– Ovom predstavom Vera Zima proslavlja 40 godina umjetničkog rada, a Festival glumca je jedini festival u čijem je u središtu upravo – glumac. Glumac je središte predstave, kazališta i svakog kazališnog čina – napominju iz Ludens teatra.

Ujedno nas podsjećaju da su Žene u crvenom premijerno prikazane u Koprivnici 30. studenog, kao i da su bogata žanrovska riznica te da nude obilje poput raskošne ponude tv-kanala.

– Pred gledateljima se izmjenjuju komedija, triler, socijalna drama i melodrama, ovrhe i stambeni kraditi u švicarskim francima, policijske opsade, glamurozan život bankarskih nasljednica, romantične uspomene stjuardesa u mirovini, propale ljubavi – kratak je presjek sadržaja ove vrlo popularne i odlično prihvaćene predstave.

Podsjetimo, Tamara, Nora, Dinka i Anđa – žene su na rubu i žene u središtu svijeta. Spremne na sve, čak i pravdu uzeti u svoje ruke, kad pravde ponestane. “Žene u crvenom” tvrđe su nego što se čini. Pucaju i pjevaju, opakije od Nesalomljivih, žilavije od Otpisanih. Prije ili kasnije, zarobit će vas zauvijek.

U predstavi igraju Vera Zima, Dubravka Ostojić, Jelena Hadži-Manev i Lada Bonacci, scenograf je Ivo Knezović, kostimografkinja Marita Ćopo, a autor glazbe Mate Matišić.

čitam...