18.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BIVŠI I SADAŠNJI ČLANOVI

Rajn, Švegović i Hudić reizbor Kreše Beljaka na čelu HSS-a smatraju farsom: “Stranka je s njime na čelu na putu za zaborav”
R

Htio bih da svi koji vole HSS budu u HSS-u, da se koncentriraju na lokalne izbore, na konstruktivan rad, a ne destrukciju. Kao stranka trpjeli smo unutarnju destrukciju četiri godine, to je pouka – izjavio je, između ostaloga, Beljak.

Ne propustite

Krešo Beljak je novi-stari predsjednik HSS-a. Dobio je 508 glasova u odnosu na protukandidata Željka Lenarta kojemu je pripao 101 glas.

– Dosta je svađe u HSS-u, koštale su nas lošeg rezultata. Htio bih da svi koji vole HSS budu u HSS-u, da se koncentriraju na lokalne izbore, na konstruktivan rad, a ne destrukciju. Kao stranka trpjeli smo unutarnju destrukciju četiri godine, to je pouka – izjavio je, između ostaloga, Beljak.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, podsjetimo, u veljači je ušao u HSS, dok je na nedavnim parlamentarnim izborima pod istom strankom nastupio kao dio Restart koalicije predvođene SDP-om.

– Treba mu čestitati, ali ja nisam sudjelovao u izborima. Proces u kojemu smo se “šaketali” i punili medije snimkama koje nisu trebale ići van zbilja je postao farsa. Jedni tvrde da je proces demokratski, iako nije tako izgledalo, posebno s ova dva kandidata koji su, u biti, isto lice. Ova nam priča ne služi na čast – smatra Rajn.

Foto: HSS Hrvatska Facebook

Beljak je, također, istaknuo kako se neće osvećivati, najavivši da će “smiriti svoj temperament.

– Ljude je teško mijenjati kao individue. Dobro je da je svjestan loših izbornih rezultata. Premda, ne znam zašto nije preuzeta odgovornost, što se inače radi – kaže Rajn, misleći na Beljakovu ostavku.

Foto: Ivan Balija
Mario Rajn // Foto: Ivan Balija

– I moj je izborni rezultat, iako je bio drugi na razini stranke, mogao biti bolji da je atmosfera bila bolja – dodaje.

Prema križevačkom gradonačelniku, potrebne su promjene “od glave.”

– Ne krijem da je rezultat na parlamentarnim izborima bio loš. Svi bismo trebali nešto naučiti. No, okrenuo sam priču, krećem od baze. Nadam se da ljudi neće cijelu stranku identificirati s dosadašnjim rukovodstvom. Prije svega, treba nam jedinstvo. Ali, zanima me kako će on sve kao najodgovornija osoba ujediniti. Poruka je dobra, iako nije dovoljno samo pozvati. Potreban je rad na terenu, intenzivno uvjeravanje. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati – zaključio je Rajn koji “nikome nije zatvorio vrata.”

Švegović: Skupština je nelegalna!

Mario Švegović, načelnik općine Koprivnički Ivanec, sredinom lipnja istupio je iz HSS-a. Kako je obnašao ulogu predsjednika županijskog ogranka, tako je isti njegovim napuštanjem stranke prestao postojati. Razlog je, govorio je tada, bio neslaganje s unutarstranačkom politikom koju je Beljak vodio.

Foto: Ivan Balija
Mario Švegović // Foto: Ivan Balija

– Skupština je nelegalna. Po Statutu, navedeno je glasovanje mora biti tajno. Vidio sam kako su se i neke druge osobe kandidirale. Zbog čega oni nisu mogli biti kandidati, ne znam. Nisam član, no ovo je jedna velika farsa i cirkus. HSS je na putu za zaborav s Krešom Beljakom na čelu – izjavio je Švegović.

Izričito tvrdi kako promjena temperamenta ne vrijedi, već je nužno mijenjati osobu.

– Menadžer koji u tvrtki ne postigne rezultat, mijenja se. Isti je princip u stranci. Ako smatraju da su dva mandata super, neka pogledaju kako su prije dobili pet. Nebitan je način na koji su ih dobili. Beljak je dobio svoj mandat, a Lenartov je poklonjen jer su ga stavili na drugo mjesto s kojega nije mogao ne proći. Realno, dobili su jedan mandat – priča Švegović, još jednom dodajući kako je odlazak Kreše Beljaka jedini uvjet njegova povratka u HSS.

Hudić: “Ne vidim kvalitetu u ljudima koji su ostali uz Beljaka.”

Identičan potez povukao je HSS Koprivnički Bregi s načelnikom Marijom Hudićem na čelu koji je tada kazao kako je “funkcioniranje stranke svedeno na samovolju predsjednika.”

Mario Hudić // Foto: Sanjin Bojić

– Izborna namještaljka, cijela skupština bila je protustatutarna. Nije prvi put da se Krešo Beljak služi takvim metodama. Po meni, ovaj izbor nastavak je propasti HSS-a. Žao mi je što preostali članove u našoj županiji i Hrvatskoj ne vide kako stranka ide u krivome smjeru, propada. Nakon parlamentarnih izbora i sramotna dva mandata, da ima imalo obraza i poštenja, Krešo Beljak podnio bi ostavku – riječi su Hudića.

Izjavu Beljaka o promjeni temperamenta nazvao je spinom.

– Mi, koji smo s njim surađivali, znamo da je to već puno puta rekao, ali nikada se nije promijenio. Nije u pitanju samo temperament, već i laži i obmane kojima se služi. Ne vjerujem u promjene. Izašao sam iz HSS-a, za lokalne izbore, za načelnika, pripremam se kao nezavisni kandidat zajedno sa svojom ekipom. Glede ostatka ostataka u županiji i Hrvatskoj, ne znam je li moguće jedinstvo. Ne vidim kvalitetu u ljudima koji su ostali uz Beljaka niti mogućnost da se HSS vrati na stare staze. Potrebna je potpuna rekonstrukcija, od vrha stranke do lokalnih razina. Pojedinci HSS-a godinama ostvaruju osobne interese, a ne pridonose dobrobiti stranke – misli Hudić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Ovaj trojac danas slavi svoj dan, uputite im čestitke!

Današnji slavljenici su Rajko, Ivan i Teo. Rajko je odgovorna, zabavna, radosna, poznata i poslušna osoba. Ivan je instinktivna, hrabra, pustolovna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×