15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
projekt razvoj e-mobilnosti

REA Sjever i Županija u Koprivnici organiziraju međunarodnu Konferenciju Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima
R

REA Sjever i Koprivničko-križevačka županija, domaćini su početne konferencije projekta u sklopu koje će, 13. ožujka 2024. u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta (Trg bana Josipa Jelačića 6, II.kat) s početkom u 10 sati, biti organizirana međunarodna Konferencija Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima

Ne propustite

Regionalna energetska agencija Sjever i Koprivničko-križevačka županija započele su provedbu projekta Razvoj e-mobilnosti u ruralnim i udaljenim područjima Mediterana (RuralMED Mobility).

Unatoč porastu električne mobilnosti u gradovima, ruralna i udaljena područja EU u kojima živi 30% stanovništva na 83% ukupne površine zaostaju u razvoju infrastrukture za punjenje električnih vozila (EV), što predstavlja ozbiljan problem u planiranju putovanja, pogotovo do udaljenih destinacija. Stoga je opći cilj RuralMED Mobility projekta unaprijediti infrastrukturu i rješenja za razvoj održive mobilnosti u područjima izvan komercijalnog interesa. To će se postići jačim uključivanjem lokalne i regionalne samouprave kroz izgradnju i unaprjeđivanje kapaciteta i testiranje rješenja koja će doprinijeti razvoju održive
mobilnosti.

Aktivnosti koje će REA Sjever provoditi tijekom projekta RuralMED Mobility bit će usmjerene na pružanje tehničke pomoći Koprivničko-križevačkoj županiji kao institucionalnom partneru projekta u pripremi i provedbi pilot rješenja koje uključuje izgradnju 4 punionice za električna vozila na području općina Gornja Rijeka, Ferdinandovac, Gola i Kalnik te izgradnju kapaciteta javne uprave i drugih dionika s ciljem sustavnog jačanja i razvoja održive mobilnosti u ruralnim područjima Hrvatske.

Projekt RuralMED Mobility financiran je iz Interreg Euro-MED programa te uz REA Sjever i Koprivničko-križevačku županiju okuplja ukupno 13 partnera iz 8 europskih zemalja (Španjolske, Portugala, Italije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Slovenije, Bugarske i Hrvatske).

REA Sjever i Koprivničko-križevačka županija, domaćini su početne konferencije projekta u sklopu koje će, 13. ožujka 2024. u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta (Trg bana Josipa Jelačića 6, II.kat) s početkom u 10:00 sati, biti organizirana međunarodna Konferencija Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima na kojoj će sudjelovati predstavnici lokalne i područne samouprave, proizvođači rješenja iz industrije elektromobilnosti, predstavnici visokoobrazovnih institucija i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Detaljan program možete pronaći na kraju članka dok je sudjelovanje na konferenciji moguće uz obveznu prethodnu prijavu na poveznici.

Google map lokacija konferencije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×