PRVA HNL

Reprezentativna stanka je gotova, na Apaš stiže strašna Lokomotiva, Stipić: Favoriti su, tenk koji gazi protivnike

Prema Stipićevim tvrdnjama, trojac Festim Alidema, Mihael Mladen i Tomislav Srbljinović prebačen u B ekipu nije učinio nikakve pogreške, već je želja zbližiti ostatak momčadi i stvoriti dublje povjerenje.

17:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Završila je reprezentativna stanka, što znači da se nastavljaju prvenstvene obaveze. Među Slaven Belupo će sutra od 17.30 sati, u sklopu 16. kola HT Prve lige, na Gradskom stadionu Ivana Kušeka Apaša ugostiti Lokomotivu.

– Dva tjedna iskoristili smo za uigravanje ekipe prema naprijed, kako bismo bili konkretniji i efikasniji, a prema natrag želimo zadržati kontinuitet posljednjih igara – započeo je trener Tomislav Stipić.

Tijekom tog perioda smanjili su i broj igrača u svlačionici. Prema Stipićevim tvrdnjama, trojac Festim Alidema, Mihael Mladen i Tomislav Srbljinović prebačen u B ekipu nije učinio nikakve pogreške, već je želja zbližiti ostatak momčadi i stvoriti dublje povjerenje. Najavio je kako će se njihova situacija ponovno analizirati u zimskom periodu. Osim toga, raskinut je ugovor s korejskim nogometašem koji je odradio svega četiri utakmice. Objasnio je Stipić kako, jednostavno, nije opravdao očekivanja.

Ako ste zaboravili, Slaven se nalazi na osmoj poziciji, s jednim bodom više od posljednjeg Varaždina i pretposljednjeg Intera. A takva situacija rezultirala je i slabijim zanimanjem gledatelja.

Foto: Ivan Balija
Tomislav Stipić // Foto: Ivan Balija

– U nogometu ste zanimljivi ako igrate za vrh ili se borite za opstanak. Ako ste u sredini, u sivilu, tada nikoga ne zanimate. Smatram kako je samo do nas, na travnjaku moramo dati prvi korak ljudima koji dolaze. U kinu se želite zaljubiti u ono što gledate, isto je i ovdje. Razumijem ljude kojima u prvom planu nije nogomet. Uvjeren sam da smo na drugom putu, da ćemo se vratiti na pobjedničke staze i postati zanimljivima te mobilizirati ljude koji će biti zadovoljni. Otkako je Slaven igrao europske utakmice došlo se do ove situacije – smatra Stipić.

Uzevši u obzir da su Lokosi u prvom međusobnom ogledu slavili s visokih 6-1 te činjenicu da igraju strašan nogomet i drže treću poziciju, ispred Farmaceuta još je jedan težak zadatak.

– Lokomotiva je, nakon Dinama, najneugodnija ekipa. Riječ je o industriji koja proizvodi mlade, brze i nadarene igrače. Pregazili su nas u Zagrebu. Imaju pet pobjeda i dvije neriješene utakmice u zadnjih sedam, veliki su favoriti, tenk koji gazi protivnike. Moramo biti realni i vjerovati u sebe, ali protivnik je iznimno jak. Ne mogu reći kakav ćemo plan imati. Protiv Hajduka i Rijeke bili smo hrabri, racionalni protiv Varaždina i Istre. Pronaći ćemo način kako se suprotstaviti Lokomotivi – kazao je Sertić.

čitam...
Loading...