Novi predsjednik županijskog HSLS-a

Robert Banek: Zalagat ću se za sanaciju Piškornice, protiv privatizacije Podravke i za brzu cestu

13:45h
0
Robert Banek // Foto: HSLS Koprivničko-križevačke županije

Robert Banek drži da bi poljoprivrednici u suradnji s Podravkom trebali biti proizvođači zdrave hrane, jer Podravka postaje firma koja samo prepakirava proizvode uvezene iz Makedonije i drugih zemalja.

HSLS koprivničko-križevačke županije izabrao je novog predsjednika. Radi se o poduzetniku iz Rasinje Robertu Baneku.

Banek je trenutno aktivan u obilaženju i darivanju socijalno ugroženih povodom nadolazećih blagdana, a za ePodravinu ispričao je za što će se županijski HSLS s njim na čelu zalagati.

– Zalagat će se za sanaciju Piškornice kako nam se ne bi događao problem kakav ima Varaždin. Voljeli bismo kad bi se to moglo riješiti na lijepom primjeru Ludbrega – rekao je novi predsjednik županijskog HSLS-a.

Osvrnuo se i na Podravku kao brend ovoga kraja i simbola po kojem smo prepoznatljivi kamo god pošli.

Banek u posjetu socijalno ugroženima // Foto: Stjepan Lončar

– Borit ćemo se da Podravka ostane u vlasničkom udjelu Države odnosno da se ne privatizira. Trebala bi se više okrenuti lokalnim poljoprivrednicima na način da oni budu kooperanti i da bi njihove familije imale od čega živjeti – stav je Roberta Baneka koji drži da bi poljoprivrednici u suradnji s Podravkom trebali biti proizvođači zdrave hrane, jer Podravka postaje firma koja samo prepakirava proizvode uvezene iz Makedonije i drugih zemalja.

– Bojimo se da će se privatizacijom stvari još više okretati u tom smjeru. Podravka je strateški vrlo važna firma i u interesu je cijele zemlje da se ne privatizira – zaključio je Banek.

Za kraj, spomenuo je da bi brzu cestu trebalo “pogurati” zbog lakše povezanosti, kako bi ljudi mogli nesmetano obavljati svoje djelatnosti i zarađivati za život.

čitam...
Loading...