19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Rukomet iz arhive Miroslava Komatine
R

Ne propustite

U pripremu za knjigu o muškom rukometu sa svojom arhivom uključio se i nekadašnji rukometaš  koprivničkog Partizana Miroslav Komatina, koji mi je poslao svoju bilježnicu uspomena iz Crne Gore, gdje kao doktor specijalista ginekologije i akušerstva živi od 2000. u mirovini, na moru, u vlastitoj kući nadomak Bara.

Miroslav Komatina igrao je u koprivničkom Partizanu do 1965. godine. Potom je prešao u beogradski prvoligaški Partizan. Nastupao je i za omladinsku reprezentaciju Jugoslavije u vrijeme dok je nastupao za koprivnički Partizan (1963.), bio član republičke hrvatske rukometne reprezentacije i član omladinske reprezentacije Hrvatske (1963.-1964.). U kratkom aktivnom  bavljenju rukometom (zbog ozljede prestao je igrati u 27. godini života, 1972. godine), igrao je i u 2. saveznoj ligi u Mladom radniku u Požarevcu, gdje je radio kao liječnik.

Studije medicine inače završio je u rekordnom roku 1970. godine, a 1980. godine završio je specijalizaciju.

Miroslav Komatina bio je poznat po snažnom šutu, visokom skoku i dobroj igri ”jedan na jedan”, iako se u ono vrijeme to nije tako zvalo, zvalao se ”finta-prolaz”.

Od 23 poslane fotografije i devet fotografija izrezanih iz novina te 15-ak drugih dokumenata bez fotografija, izabrali smo četiri koje dosad nisu nigdje objavljivane.

Ovo može biti i poziv svim bivšim sportašima, a posebno rukometašima, da prilože svoju arhivu da otrgnemo bolju prošlost od zaborava. Sve se uredno vraća.

Ako može Miro iz Crne Gore…

Komatina Benotic 1963. Omladinska Hrvatske Kolašin 1964. Komatina Bjelovar 1964.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×