Sastanak voditeljskog tima projekta Civitas Dyn@mo u Koprivnici

15:31h
0
Helena Hećimović // Foto: Arhiva

U Koprivnici će se u utorak i srijedu, 25. i 26. veljače održati redovni sastanak voditeljskog tima projekta CIVITAS Dyn@mo.


Sastanku će nazočiti  voditelji projekta Marcel Braun i Bernd Decker iz konzultantske tvrtke Rupprecht Consult, voditeljica informiranja Kirsi-Marja Lonkila iz Saveza baltičkih gradova UBC, voditelj evaluacije Andres Wretstand sa Sveučilišta Lund te voditelji  projektnih timova iz partnerskih gradova Aachena, Gdynie, Koprivnice i Palma de Mallorce.

– Tema sastanka su planovi za nastavak projekta u 2014.godini, uz procjenu rezultata prethodne godine. Posebni naglasak bit će na budućim aktivnostima u Koprivnici, gradu domaćinu ovog sastanka. Zbog važnosti tema, sastanku će nazočiti i Mark Major, voditelj projekta na razini Europske komisije – istaknula je Helena Hećimović, voditeljica informiranja spomenutog projekta.

Dodala je i kako se Major u ponedjeljak, 24.veljače u Zagrebu sastao s predstavnicima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnicima Hrvatskih željeznica. Predstavio je preporuke Europske komisije zemljama članicama EU vezane uz problematiku razvoja prometa i prometne održivosti sadržane uz nedavno prihvaćenu okvirnu strategiju Urban Mobility Package.

čitam...